Városlista
2021. szeptember 21, kedd - Máté

Hírek

2016. Június 02. 07:42, csütörtök | Helyi
Forrás: Győri Balett

Június 20.-tól kerül megrendezésre a XII. Magyar Táncfesztivál Győrben

Június 20.-tól kerül megrendezésre a XII. Magyar Táncfesztivál Győrben

Idén is újdonságokkal gazdagodva rendezi meg a Győri Balett a Magyar Táncfesztivált 2016. június 20-26. között Győrben.

A hazai táncművészet (balett, kortárstánc, néptánc) szinte teljes palettáját felvonultató fesztiválon ízelítőt kapnak a nézők néhány világhírű társulat produkciójából is. A fesztiválnyitó gálán – a házigazda mellett - fellép többek között a Brnoi Nemzeti Színház Balett Társulata, a Magyar Nemzeti Balett, az Izraeli Balett.

A II. Gyermek Táncfesztivál programja a Győri Balett Szegény Dzsoni és Árnika című táncjátékával indul a Vaskakas Művészeti Központban (a korábbi Bartók Béla Megyei Művelődési Központ), amely a fesztivál idejére egy igazi gyerekbirodalommá alakul át. Újdonságként a legkisebbekre is gondoltunk Góbi Rita Pici bonbon című előadásával.

Ismét látható lesz a Recirquel Újcirkusz Társulat, amely előadásaiban a táncművészet kifejező erejére is támaszkodik. Ebben az évben is színesítik határon túli társulatok előadásai a táncfesztivál programjait. A Kassai Állami Színház Balett Társulata egy igazi klasszikus csemegével, Csajkovszkij Csipkerózsikájával kápráztatja el a nézőket.

A „Tánc és… Erotika; Kreativitás; Technológia; Egészség” Lakatos János izgalmas előadássorozata várja az érdeklődőket a külön erre a célra kialakított Fesztivál Moziban. A fesztivál ideje alatt látogatható lesz Eifert János fotóművész Geometria című kiállítása a színház csillárszintjén.

A fesztivál az előző évhez hasonlóan szabadtéri ingyenes programokat is kínál Győr belvárosában, a II. János Pál téren, ahol tömegeket vonzó, könnyedebb táncelőadások lesznek láthatók, koncertek és táncházak várják az érdeklődőket.

A kísérletező kamaradaraboknak pedig továbbra is a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy Terme ad otthont. A Nagyszínpad a kiemelt előadások színtere lesz.

A rendezvényhez kapcsolódnak szakmai fórumok is.

A részletes programok az alábbi linken érhetők el:

http://www.magyartancfesztival.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.

2021. Július 11. 12:16, vasárnap | Helyi

Infót keresel a külföldi továbbtanuláshoz?

Sok forrásból érhető el a külföldi továbbtanulást segítő információ, de az Euroexam.org oldalon nem csak hasznos információkat találsz, hanem egy olyan programot is, ami segít a felvételire való sikeres felkészülésben is

2021. Július 11. 12:12, vasárnap | Helyi

Kiadó albérletek és a nyári uborkaszezon

A nyári hónapokban kicsit megáll az élet, sokan töltik jól megérdemelt pihenésüket és beköszönt az uborkaszezon. Persze nem mindenütt, hiszen például az ingatlanpiacon folyamatos a pörgés.