Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Május 31. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Júniustól újra szolgálatba áll a Teréz körúti robbantásban megsérült járőrpáros

Júniustól újra szolgálatba áll a Teréz körúti robbantásban megsérült járőrpáros

Júniustól újra szolgálatba áll a tavaly őszi Teréz körúti robbantásban megsérült két rendőr - közölte a rendőrség kedd este a honlapján.

Nyolc hónappal a merénylet után egészségesen jelentkezett szolgálatra az a két rendőr, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett a Teréz körúti robbantásban - emelték ki -, és csütörtöktől folytatják munkájukat.

A police.hu oldalon A hősök visszatértek címmel közlik a Zsaru Magazin által a két törzsőrmesterrel, Andirkó Szabinával és Vantara Lászlóval készített fényképes interjút. Azt írták: a járőrpárban örök emlékként hagytak nyomot a történtek, de "dolgozni akarnak".

A magazinnak a két rendőr úgy nyilatkozott: "soha, egyetlen pillanatra sem" tántorította el őket hivatásuktól az, ami 2016. szeptember 24-én, 22 óra 36 perc, 18 másodperckor történt, de "érzéseikről, emlékeikről kizárólag a Zsaru Magazinnak beszéltek, többé nem kívánnak nyilatkozni".

A cikkben felidézték: egyelőre még nem tisztázott, miért robbantott a fel saját készítésű szögbombáját a 23 éves keszthelyi P. László a Teréz körút 4. alatti kapualjban, amikor két szolgálatban levő rendőr haladt el a járdán.

A férfit 2016. október 19-én Keszthelyen fogták el, azóta is előzetes letartóztatásban van. A Központi Nyomozó Főügyészség "előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette kísérletének és robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntetté¬nek megalapozott gyanúja miatt" indított ellene eljárást.

Az interjúban megjegyezték: "nem a merénylőn múlott, hogy a két zsaru életben maradt, és nem volt több áldozat".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.