Városlista
2021. március 4, csütörtök - Kázmér

Hírek

2020. November 06. 15:02, péntek | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Kabátzsebből lopott 12,5 milliót, elfogták

Kabátzsebből lopott 12,5 milliót, elfogták

A siklósi rendőrök lopás, kábítószer birtoklása és kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoztak.

Egy beremendi férfi 2020. április 18-án tett feljelentést a rendőrségen, mert április 9. és 17. között valaki bement a házába, és a szekrényben lévő kabátja zsebéből ellopott 12,5 millió forintot - közölte a rendőrség.

A rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy a férfi nevelt lányának barátja többször is egyedül maradt az ingatlanban, majd az egyik alkalommal kilopta a pénzt a kabátból. A nyomozás során az is kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetésében a fiú anyja is segédkezett, a felbujtó pedig a nő új barátja volt.

Gyanúsítotti kihallgatásukon mindhárman részletes beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy a pénz nagy részét felélték, a felbujtó pedig azt is elmondta, hogy a pénzből autót vett, rendezte korábbi tartozásait, illetve a kábítószer-fogyasztását is ebből fedezte.

Mindhárom gyanúsítottnál felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja, amelyet később a szakértői vizsgálat alá is támasztott.

A rendőrök a felbujtótól közel kétszázezer forintot, karórákat, ékszereket, telefont és egy autót is lefoglaltak.

A gyanúsítottak az eljárás során a kár teljes összegét visszautalták a sértettnek.
A 33 éves szegedi felbujtó, a 41 éves siklósi nő, valamint a 18 éves fia ellen lopás és kábítószer birtoklása miatt nyomozott a Siklósi Rendőrkapitányság. Az anyát és az élettársat – tekintettel arra, hogy a fiú az elkövetés idején még nem töltötte be a 18. életévét – kiskorú veszélyeztetésével is gyanúsította a hatóság.

A rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték, és az iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 04. 08:00, csütörtök | Kék hírek

Őrizetbe vettek egy ügyvédet befolyással üzérkedés miatt

Befolyással üzérkedés gyanújával őrizetbe vettek egy ügyvédet - tudatta a Központi Nyomozó Ügyészség szerdán az MTI-vel.

2021. Március 03. 12:05, szerda | Kék hírek

Eddig 16 300 határsértőt fogtak el

Eddig, az első két hónapban 16 300 határsértőt fogtak el a magyar hatóságok - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 csatornán.

2021. Március 03. 06:00, szerda | Kék hírek

Felfüggesztett börtönre ítéltek egy korábbi baranyai jegyzőt

Csalás és annak kísérlete miatt egy év - három évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte a Siklósi Járásbíróság kedden egy baranyai nagyközség korábbi jegyzőjét,

2021. Február 28. 14:40, vasárnap | Kék hírek

Megszúrta lakótársát egy férfi Vecsésen

Mellkason szúrta egy 46 éves férfi lakótársát Vecsésen, a 36 éves áldozat életveszélyes sérülést szenvedett - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.