Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Március 29. 10:44, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Kábítószer-kereskedelem miatt vádemelést javasol a rendőrség egy 52 éves brit férfi ellen

Kábítószer-kereskedelem miatt vádemelést javasol a rendőrség egy 52 éves brit férfi ellen

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószer kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 52 éves angol állampolgár ellen.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói 2015. szeptember 2-án - lakossági bejelentés alapján - egy győrszemerei házban tartottak házkutatást.
A rendőrök az épület átvizsgálásakor a padlástérben jelentős mennyiségű kábítószergyanús növényt találtak.


A ház tulajdonosa W. S. A. 52 éves angol állampolgár a nyomozóknak elmondta, hogy a 641 tő cannabis a saját tulajdona. A rendőrök az ültetvényt és az annak gondozásához szükséges automatizált rendszert lefoglalták.



A növényeket az igazságügyi szakértő megvizsgálta és az elsődleges szakvéleménye szerint azok kábítószernek minősültek. A helyszíni szemle során a nyomozók további nagy mennyiségű leszedett növényi levélzetet, valamint levél nélküli növényi szárakat, levágott tápkockás és cserepes növényi töveket foglaltak le. A házkutatás során a rendőrök szárított és adagolásra előkészített növényi anyagmaradványokat, nagy mennyiségű simító záras nylon tasakot, digitális mérleget, valamint nagyobb mennyiségű készpénzt is találtak.



A járőrök a férfit elfogták és előállították a megyei rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályára. A büntetőeljárás során a nyomozók további három olyan személyt hallgattak ki gyanúsítottként - kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - akik elmondták, hogy az 52 éves tettestől vásárolták a kábítószert.

A megyei rendőr-főkapitányság a W. S. A. angol állampolgárral szemben kábítószer kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense