Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. November 26. 07:32, hétfő | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti/illusztráció: pixabay

Kaliforniában mindenütt sikerült megfékezni a tűzvészt

Kaliforniában mindenütt sikerült megfékezni a tűzvészt

Kaliforniában mindenütt sikerült megfékezni a több mint két hét óta pusztító tűzvészt.

A Kalifornia történetének legpusztítóbb tűzvészeként emlegetett katasztrófa 88 halálos áldozatot követelt és még mindig 249 az eltűntek száma - jelentette be vasárnap a kaliforniai erdészeti és tűzvédelmi hivatal.

A november 2-án fellobbant tüzekben Kalifornia északi vidékein mintegy 14 ezer lakóépület és további, több mint 5000 épület dőlt romba vagy égett porig, a Los Angeles környékén pusztító - és már szerdán megfékezett - tűzvésznek pedig három halálos áldozata volt, a lángok 1500 épületet tettek tönkre.

A szerda óta folyamatosan zuhogó eső a tűzoltók munkáját ugyan segítette, ám a mentést nehezítette. Több helyen is kisebb földcsuszamlások voltak, vasárnap a hatóságok áradások veszélyére figyelmeztettek.

A mentési munkálatok vasárnap is folytatódtak, a mentők, a tűzoltók és a különlegesen kiképzett kutyákkal dolgozó rendvédelmi erők tervszerűen fésülik át a tűzvész sújtotta területeket. Az északi Butte megye seriffjének hivatala drónokkal készített felvételeket a katasztrófa helyszíneiről, az elpusztult vagy "csak" erősen károsodott településekről, az úthálózatról, és az illetékesek azt remélik, hogy az így készült részletes felvételek értékes információkkal segítik majd a mentésben dolgozókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.