Városlista
2023. június 7, szerda - Róbert

Hírek

2010. Január 19. 10:30, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Kamerákkal védekeznek a portákon garázdálkodó tolvajok ellen Győrszemerén

Kamerákkal védekeznek a portákon garázdálkodó tolvajok ellen Győrszemerén

Térfigyelő rendszer telepítéséről és a polgárőrség megújításáról döntöttek a győrszemereiek - számolt be Horváth Gyula polgármester. gy szerinte mege

Győrszemerén mindenki ismeri azokat, akik ellopnak mindent, amihez csak hozzáérnek: fát, tyúkot, krumplit. Tavaly tudomása szerint 42 lopás és 13 betöréses lopás történt, szerencsére ennél durvább, emberéletet veszélyeztető bűncselekményre nem volt példa.

Horváth Gyula a Zippnek elmondta, hogy Győrszemerén kívül csak Téten élnek cigányok, így a környékbeli falvakban a lopások sem öltöttek akkora mértéket, mint náluk. Az általa vezetett községben egyébként a roma származású lakosság aránya csaknem tíz százalék, többségük rendes, becsületes ember, csak 4-5 család tagjai folytatnak bűnöző életet. A múlt heti lakossági fórum óta az egész falu erről beszél. A polgármester egyfajta polgári mozgalom kialakulását szeretné elérni, amely segíthet a közrend megőrzésében. A most elindított folyamat szerinte azért új, mert eddig nem volt szokás kimondani, hogy a pitiáner bűnözőknek nincs keresnivalójuk a településükön.

Szeretné megerősíteni, és ha szükséges, újjászervezni a polgárőrséget, amelynek a működését a jelenlegi formában értelmetlennek tartja, mert az ellenőrzések és járőrszolgálatok nincsenek megszervezve. Pályázatokat keres annak érdekében, hogy a faluban kiépülhessen a térfigyelő rendszer, mert önállóan nem tudnák vállalni a beüzemelés költségeit.

zipp.hu


Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 07. 09:15, szerda | Helyi

24. Győri Ovifoci Gála

Remek hangulatban, gólokban gazdag örömfocival zárták az évet a Győri Ovifoci Klub focistái.

2023. Június 07. 08:15, szerda | Helyi

36 milliárd forintból fejleszt a Dana

Harminchatmilliárd forintból bővíti győri üzemét a Dana Hungary.

2023. Június 07. 07:15, szerda | Helyi

Egy hétvége, 20 baleset

A Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt hétvégén 5 személyi sérüléssel járó, és 15 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt – közölte a rendőrség.

2023. Június 06. 09:10, kedd | Helyi

A kávé szeretete összehoz- Győri Kávékülönlegességek

Van egy fantasztikus „kávésztori” Győrben, aminek a főszereplői két „kávé guru”, akiket összeköt a minőségi kávé szeretete, és az, hogy szeretnének értéket teremteni a győri kávékultúrában.