Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2010. Január 19. 10:30, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Kamerákkal védekeznek a portákon garázdálkodó tolvajok ellen Győrszemerén

Kamerákkal védekeznek a portákon garázdálkodó tolvajok ellen Győrszemerén

Térfigyelő rendszer telepítéséről és a polgárőrség megújításáról döntöttek a győrszemereiek - számolt be Horváth Gyula polgármester. gy szerinte mege

Győrszemerén mindenki ismeri azokat, akik ellopnak mindent, amihez csak hozzáérnek: fát, tyúkot, krumplit. Tavaly tudomása szerint 42 lopás és 13 betöréses lopás történt, szerencsére ennél durvább, emberéletet veszélyeztető bűncselekményre nem volt példa.

Horváth Gyula a Zippnek elmondta, hogy Győrszemerén kívül csak Téten élnek cigányok, így a környékbeli falvakban a lopások sem öltöttek akkora mértéket, mint náluk. Az általa vezetett községben egyébként a roma származású lakosság aránya csaknem tíz százalék, többségük rendes, becsületes ember, csak 4-5 család tagjai folytatnak bűnöző életet. A múlt heti lakossági fórum óta az egész falu erről beszél. A polgármester egyfajta polgári mozgalom kialakulását szeretné elérni, amely segíthet a közrend megőrzésében. A most elindított folyamat szerinte azért új, mert eddig nem volt szokás kimondani, hogy a pitiáner bűnözőknek nincs keresnivalójuk a településükön.

Szeretné megerősíteni, és ha szükséges, újjászervezni a polgárőrséget, amelynek a működését a jelenlegi formában értelmetlennek tartja, mert az ellenőrzések és járőrszolgálatok nincsenek megszervezve. Pályázatokat keres annak érdekében, hogy a faluban kiépülhessen a térfigyelő rendszer, mert önállóan nem tudnák vállalni a beüzemelés költségeit.

zipp.hu


Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 09:12, szombat | Helyi

Vasárnap akart menni a hulladékudvarba? Ne tegye!

Nem üzemelnek most vasárnap, június 16-án a GYHG üzemeltetésében lévő győri és vidéki hulladékudvarok – közölte honlapján a szolgáltató.

2024. Június 15. 08:14, szombat | Helyi

Korlátozhatják a mobilozást az iskolá

Korlátozhatják a mobiltelefonok használatát az iskolák. Az országgyűlés elfogadta az erről szóló törvényjavaslatot.

2024. Június 15. 07:14, szombat | Helyi

Megyei közgyűlés: az elnök új lesz, a Fidesz-többség a régi

Vármegyei közgyűlés megválasztható tagjainak száma huszonkettő, ezeken pedig a frakciók így osztoznak: Fidesz-KDNP 13 tag, Mi Hazánk 4, Momentum 3, DK 2. Masszív fideszes többség lesz tehát a megyei közgyűlésben is.

2024. Június 14. 09:11, péntek | Helyi

Győri-Lukács Viktória is bekerülhet a szezon álomcsapatába

Három magyar kézilabdázó, a férfiaknál Bánhidi Bence, a nőknél Győri-Lukács Viktória és Töpfner Alexandra is bekerülhet a szezon álomcsapatába az európai szövetség (EHF) szavazásán.