Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2019. Augusztus 07. 05:30, szerda | Külföld

Kamerával figyeli utasait az egyik légitársaság

Kamerával figyeli utasait az egyik légitársaság

A hongkongi Cathay Pacific beismerte, hogy kamerákkal figyelik az utasokat repülés közben. A cég szerint ennek biztonsági okai vannak.

A légitársaság a kamerás megfigyelés mellett arról is adatokat gyűjt, hogy ki milyen filmeket és sorozatokat néz, valamint milyen zenéket hallgat utazás közben. A Cathay Pacific sajtóközleményben erősítette meg a hírt a The Independent brit újságnak.

Ebben azzal indokolták lépésüket, hogy a kamerás megfigyelésre a személyzet és az utasok biztonsága miatt van szükség. Azt nem árulta el a légitársaság, hogy pontosan hol helyezték el a kamerákat, de annyit közöltek, hogy a mosdókban nincsenek felszerelve.

Egy hónapja derült ki, hogy több légitársaság repülőin is fel vannak szerelve kamerák. Ezek közé tartozik az American és a Singapor Airlines, valamint az Emirates. A vállalatok állítása szerint ezek a kamerák nem üzemelnek és a jövőben sem tervezik bekapcsolni őket.

A Cathay Pacific már 2018-ban is gondba keveredett, mert akkor mintegy 9 millió utasuk személyes adatai szivárogtak ki a cégtől.Aggasztó az is, hogy míg a legtöbb vállalat csak bizonyos ideig őrzi meg az ügyfelek vagy utasok személyes adatait, addig a Cathay Pacific ezeket sohasem törli.

Forrás: origo.hu

Kép: Flickr/Transport Pixels

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 28. 05:00, vasárnap | Külföld

Újabb európai országban mutatták ki az új dél-afrikai vírusvariánst

Két nagy-britanniai páciens szűrővizsgálatának leletében a koronavírus új, omikron nevű variánsát azonosították - közölte szombaton Sajid Javid brit egészségügyi miniszter.

2021. November 27. 13:01, szombat | Külföld

Újabb szigorításokat rendeltek el Hollandiában

A holland ügyvivő kormány péntek este újabb szigorításokat, közöttük éjszaki lezárásokat rendelt el a több mint két hete rendkívül magas számú koronavírus-fertőzött és az egyre súlyosbodó egészségügyi válság miatt.

2021. November 27. 10:54, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 260,65 millió, a halálos áldozatoké 5,19 millió a világon

A világon 260 650 450 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 188 937 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2021. November 27. 08:51, szombat | Külföld

A dél-afrikai vírusvariáns egyértelműen különbözik az eddigi változatoktól

Az új típusú koronavírus Dél-Afrikában azonosított változata egyértelműen különbözik az eddigiektől, és szétterjedése akár azzal is járhat, hogy módosítani kell a Pfizer-BioNTech oltóanyagot