Városlista
2020. február 28, péntek - Elemér

Hírek

2019. Augusztus 07. 05:30, szerda | Külföld

Kamerával figyeli utasait az egyik légitársaság

Kamerával figyeli utasait az egyik légitársaság

A hongkongi Cathay Pacific beismerte, hogy kamerákkal figyelik az utasokat repülés közben. A cég szerint ennek biztonsági okai vannak.

A légitársaság a kamerás megfigyelés mellett arról is adatokat gyűjt, hogy ki milyen filmeket és sorozatokat néz, valamint milyen zenéket hallgat utazás közben. A Cathay Pacific sajtóközleményben erősítette meg a hírt a The Independent brit újságnak.

Ebben azzal indokolták lépésüket, hogy a kamerás megfigyelésre a személyzet és az utasok biztonsága miatt van szükség. Azt nem árulta el a légitársaság, hogy pontosan hol helyezték el a kamerákat, de annyit közöltek, hogy a mosdókban nincsenek felszerelve.

Egy hónapja derült ki, hogy több légitársaság repülőin is fel vannak szerelve kamerák. Ezek közé tartozik az American és a Singapor Airlines, valamint az Emirates. A vállalatok állítása szerint ezek a kamerák nem üzemelnek és a jövőben sem tervezik bekapcsolni őket.

A Cathay Pacific már 2018-ban is gondba keveredett, mert akkor mintegy 9 millió utasuk személyes adatai szivárogtak ki a cégtől.Aggasztó az is, hogy míg a legtöbb vállalat csak bizonyos ideig őrzi meg az ügyfelek vagy utasok személyes adatait, addig a Cathay Pacific ezeket sohasem törli.

Forrás: origo.hu

Kép: Flickr/Transport Pixels

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 27. 18:24, csütörtök | Külföld

WHO-főigazgató: Döntő ponthoz érkezett a koronavírus-járvány terjedése

Döntő ponthoz érkezett a COVID-19 koronavírus-járvány, és ezért a kórokozó terjedésének feltartóztatására irányuló erőfeszítések megkettőzésére lenne szükség

2020. Február 27. 17:09, csütörtök | Külföld

Trump kampánycsapata pert indít a The New York Times ellen

Donald Trump kampánycsapata pert indít a The New York Times ellen rágalmazás miatt - jelentette be szerdán este Jenna Ellis, a kampánycsapat jogi tanácsadója.

2020. Február 27. 13:01, csütörtök | Külföld

Önkéntes karanténba vonult Lombardia tartomány elnöke

Vesztegzár alá helyezte saját magát két hétre Attilio Fontana, a koronavírus olaszországi gócpontjaként ismert Lombardia tartomány elnöke, miután kiderült, hogy egyik munkatársnője megbetegedett.

2020. Február 27. 06:44, csütörtök | Külföld

Már Romániában is megjelent a koronavírus-fertőzés

Romániában is megjelent a koronavírus: az ország déli részén, egy Gorj megyei férfinál mutatták ki a fertőzést - közölték szerda este az egészségügyi minisztérium illetékesei.