Városlista
2020. október 27, kedd - Szabina

Hírek

2019. Augusztus 07. 05:30, szerda | Külföld

Kamerával figyeli utasait az egyik légitársaság

Kamerával figyeli utasait az egyik légitársaság

A hongkongi Cathay Pacific beismerte, hogy kamerákkal figyelik az utasokat repülés közben. A cég szerint ennek biztonsági okai vannak.

A légitársaság a kamerás megfigyelés mellett arról is adatokat gyűjt, hogy ki milyen filmeket és sorozatokat néz, valamint milyen zenéket hallgat utazás közben. A Cathay Pacific sajtóközleményben erősítette meg a hírt a The Independent brit újságnak.

Ebben azzal indokolták lépésüket, hogy a kamerás megfigyelésre a személyzet és az utasok biztonsága miatt van szükség. Azt nem árulta el a légitársaság, hogy pontosan hol helyezték el a kamerákat, de annyit közöltek, hogy a mosdókban nincsenek felszerelve.

Egy hónapja derült ki, hogy több légitársaság repülőin is fel vannak szerelve kamerák. Ezek közé tartozik az American és a Singapor Airlines, valamint az Emirates. A vállalatok állítása szerint ezek a kamerák nem üzemelnek és a jövőben sem tervezik bekapcsolni őket.

A Cathay Pacific már 2018-ban is gondba keveredett, mert akkor mintegy 9 millió utasuk személyes adatai szivárogtak ki a cégtől.Aggasztó az is, hogy míg a legtöbb vállalat csak bizonyos ideig őrzi meg az ügyfelek vagy utasok személyes adatait, addig a Cathay Pacific ezeket sohasem törli.

Forrás: origo.hu

Kép: Flickr/Transport Pixels

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 27. 10:04, kedd | Külföld

Már csaknem 43,5 millió fertőzöttet tartanak nyilván a világon

Világszerte már 43 483 973 ember fertőződött meg koronavírussal, a járvány halálos áldozatainak száma 1 159 397, a gyógyultaké pedig 29 199 046 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli adatai szerint.

2020. Október 27. 05:00, kedd | Külföld

A magyarok szerint Trump nyer

A Lounge Group az Egyesült Államokban és Magyarországon párhuzamosan készített kutatás alapján azt közölte az MTI-vel, hogy a magyarok szerint Donald Trump nyeri a november 3-i amerikai elnökválasztást.

2020. Október 26. 15:07, hétfő | Külföld

Őrizetbe vettek egy csecsent Franciaországban, aki az interneten dicsőítette a tanárgyilkosságot

Terrorcselekmény dicsőítésének gyanújával őrizetbe vettek és előzetes letartóztatásba helyeztek vasárnap Franciaországban egy 22 éves csecsent, aki lájkolta a lefejezett tanárról az internetre feltöltött képeket.

2020. Október 26. 13:05, hétfő | Külföld

Nem kizárt a karantén Franciaországban, újabb rekord a napi esetszámban

A francia kormány nem zárja ki az országos karantén újbóli elrendelését a koronavírus-járvány megfékezésére, miután az elmúlt 24 órában több mint 52 ezer új fertőzéses esetet regisztráltak, ami napi rekordnak számít.