Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 19. 06:09, péntek | Belföld

Kánikula váltja a zivataros időt

Kánikula váltja a zivataros időt

Jövő héten igazi strandidő jön, de az előtte álló napokban azonban országszerte bárhol kipattanhatnak zivatarok - írja a koponyeg.hu

Péntek: Gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és elszórtan zápor, zivatar is kialakul. A délnyugati szél élénk, zivatarok környezetében viharos lesz. 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombat: Ragyogó napsütés várható, esetleg keleten lehet frissítő zivatar. 30 fok köré melegszik a levegő.

Vasárnap: A napsütést délután gomolyfelhők zavarják, és - főleg - északon zápor, zivatar is kialakulhat. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél élénkül meg. 29 és 34 fok közötti hőség lesz.

Hétfőtől szerdáig: Kiváló strandidőre van kilátás sok napsütéssel. Zápor esetleg az ÉK-i tájakon fordulhat elő. Az ÉNy-i szél csak néha élénkül meg, mérsékelt marad a légmozgás is. 30-31°C körüli kánikula ígérkezik napokon át.


Az egész országban zivatarokra figyelmeztetnek

Sárga, vagyis elfősokú figyelmeztetést adott ki péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarok miatt. Pénteken, elsősorban délután, este szórványosan valószínű zivatar, amelyeket néhol szélerősödés (50-65 km/h), intenzív csapadék (15-25 mm), kis méretű jég kísérhet. Zivatar a középső, keleti országrészben lehet a gyakoribb.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.