Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2010. Március 02. 14:46, kedd | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Kantharosz Gála a győri Richter Teremben

Kantharosz Gála a győri Richter Teremben

Páratlan jótékonysági összefogás jött létre Győrben, amely egy rendezvényben kel életre a Richter Teremben csütörtökön, este 7 órától. Az esten értékes bor

A rászorulókkal foglalkozó intézményeken segítenek március 4-én a Richter Teremben. Mint már arról korábban beszámoltunk: a Győri Filharmonikus Zenekar, az Európai Borlovagrend, az Arrabona Lions Club, az Első Győri Lions Club, a Rotary Club Győr, a Rotary Club Győr Rába, a Rotary Club Győrújbarát, valamint ez Első Győri Kiwanis Klub egyesítí erejét. A szervezetek egy Gálával nyújtanak segítő kezet a Gézengúz Alapítvány győri tagozatának, a Szt. Cirill és Method Alapítványnak, valamint a Petz Aladár Megyei Oktatókórház koraszülött osztályának. A Kantharosz Civil sszefogás Gálához a fenti szervezetek mellett a Városi Művészeti Múzeum is támogatja a programot képzőművészeti alkotásokkal, valamint számos neves pincészet is csatlakozott.

Az este hét órakor kezdődő Gálán értékes borokat, valamint egy nagyon ritka pálinkát árvereznek el. Az ebből befolyt tiszta bevételt osztják el az alapítványok között. A Város is hozzájárul a rendezvényhez. A licitálók Győr ajándékcsomagját kapják, amely tartalmazni fog még: egy üveg Kantharosz bort, és a Győri Filharmonikus Zenekar koncert DvD-jét. A legtöbbet licitáló pedig hazaviheti azt az egypédányos könyvet, amelyet Szabadvári Attila Imre, győri grafikus készített, és érdekessége, hogy a gerincébe egy borospoharat épített. A Gála után a rendezők borkostolóval kedveskednek a vendégeknek.

Kereskedelmi forgalomban nem kapható borokat ajánlott fel a Gála jótékonysági árverésére Tokajból Rozsnyai Géza, Egerből Sike Tamás, Sopronból Jandl Kálmán, Pannonhalmáról az Apátsági Pincészet, Neszmélyről az év pincészetéből Szőllősi Mihány és Villányból Polgár Zoltán. Csatlakozott a kezdeményezéshez a Pannonhalmi Pálinkárium, amely egy 1959-es évjáratú pálinkát bocsát árverésre.

Az est zenei részéért a Győri Filharmonikus Zenekar felelős, akik a különféle borokhoz illő zenedarabokat választottak. Ezen felül a Városi Művészeti Múzeum a Gálával egyidőben nyitja kamara tárlatát a Richter Terem emeleti kiállító termében. Itt két héten keresztül a fiatal győri grafikusművészek alkotásai tekinthetők meg.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?

2024. Április 16. 07:13, kedd | Helyi

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása

Tavaly felújította a MÁV a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát.

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.