Városlista
2020. január 21, kedd - Ágnes

Hírek

2019. Szeptember 11. 11:44, szerda | Belföld

Kápolnát kapott a kórház

Kápolnát kapott a kórház

Az emberi erőforrások minisztere kedden, a Budapesti Szent Ferenc Kórház új kápolnájának és háziorvosi rendelőinek átadó ünnepségén azt mondta, "az orvos-beteg közti viszony alapja a bizalom és a remény."

"A bizalom abban, hogy az orvos felkészült és tudását a beteg javára kamatoztatja, és a remény az orvos részéről, hogy tud segíteni."

Kásler Miklós hangsúlyozta: a szeretetből levezethető, modern európai gyógyítás Krisztussal kezdődött, és lényege az együttérzés, az embertársakon való segíteni akarás.

"Ez a szemléletmód jellemezte a tradicionális magyar orvoslást és néhány évtizeddel ezelőttig a nyugat-európai orvoslást is" - mondta.

A kórházkápolnát és a rendelőket Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek áldotta meg. Homíliájában a bíboros azt mondta: "Jézus a kórházban is otthon akar lenni, hogy reményt adjon és segítsen".

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/Bruzák Noémi

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 20. 17:01, hétfő | Belföld

Tömegszerencsétlenség okozása miatt emeltek vádat egy metróvezető és egy forgalomirányító ellen

Tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetés miatt vádat emeltek a metróvezető és a forgalomirányító ellen a 2016 decemberében történt budapesti metróbalesettel kapcsolatban

2020. Január 20. 16:17, hétfő | Belföld

Szivárgó gáz robbant Gyarmaton egy családi házban

Gázpalackból szivárgó gáz okozott robbanást egy családi házzal egybeépített, 25 négyzetméteres melléképületben Gyarmaton, a Magyar utcában.

2020. Január 20. 16:08, hétfő | Belföld

Felmérik az erdei fülesbaglyok telelőhelyeit a hétvégén

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) ismét országos erdei fülesbagolytelelőhely-felmérést hirdet a lakosság számára; a péntek és vasárnap közötti akció célja az erdei fülesbagoly védelme

2020. Január 20. 14:55, hétfő | Belföld

E-mailben kaphatjuk a pótdíjfizetési emlékeztetőt

Az interneten is rendezni lehet majd a BKK felé a tartozást.