Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2011. Január 31. 10:00, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Kara Ákos lesz a megyei közgyűlés új tagja

Kara Ákos lesz a megyei közgyűlés új tagja

Ülést tartott január 27-én Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Bizottság, ahol a választási eljárásról szóló törvény (Ve.) alapján megállapította, hogy a megyei közgyűlési mandátumáról lemondott Széles Sándor megyei k

Előzmények, háttér:

Széles Sándor, a megyei közgyűlés tagja 2010. december 31. nappal lemondott képviselői mandátumáról. A képviselő 2010-ben a FIDESZ-KDNP Győr-Moson-Sopron megyei választókerületi közös listájáról szerzett képviselői mandátumot.

A jogszabály alapján, ha a megyei listáról megválasztott képviselő kiesik, helyére a jelölő szervezet a megüresedéstől számított 30 napon belül jelentheti be az új jelöltet az illetékes választási bizottságnál. A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvény szintén kimondja, hogy ha a megyei listáról megválasztott képviselő kiesik, helyére az eredetileg bejelentett listáról a jelölő szervezet által bejelentett jelölt lép. Ha a jelölő szervezet a fenti határidőig nem jelenti be a jelöltet, a megüresedett helyre a listán soron következő jelölt lép. 2011. január 25-én dr. Szakács Imre, a FIDESZ és a KDNP jelölő szervezetek által a lista állításával megbízott kapcsolattartó a Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Bizottság (TVB) elnökéhez címzett levelében bejelentette, hogy a 2010. évi helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választása során a Győr-Moson-Sopron megyei választókerületben állított közös listáról Kara Ákost jelöli a megyei közgyűlésbe. A TVB a bejelentés alapján megvizsgálta a jelölő szervezetek által 2010. évben a Győr-Moson-Sopron megyei választókerületben állított közös listát, melyen Kara Ákos szerepel. A TVB megállapította, hogy a mandátum megüresedésétől számított 30 napon belül a közös listát állító jelölő szervezetek az új képviselő személyére érvényes bejelentést tettek.
A fentiek alapján a TVB megállapította, hogy a megyei közgyűlésben Széles Sándor megüresedett helyére Kara Ákos szerez mandátumot.

Kara Ákos a megyei képviselőtestület február 18-i ülésén teszi le esküjét és veszi át megbízólevelét, képviselői jogait ettől fogva gyakorolhatja. Ekkor döntenek a közgyűlés alelnöki tisztét betöltő személyről is. Az alelnök személyére dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke tesz javaslatot, a döntést a testület hozza meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 06:00, kedd | Életmód

Meteorológia: nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon

Nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon - közölte a HungaroMet Zrt. hétfőn.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Nagy István: már 184 millió új fát ültettünk erdeinkben

Tartósan sikerült megfordítani a negatív erdőtelepítési trendet az országfásítási program 2019-es meghirdetésével: az elmúlt öt évben 184 millió új fát ültettünk el

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat