Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Június 20. 16:24, hétfő | Életmód
Forrás: V, homeopatia.info.hu, Fotó: Mark Cuthbert/Getty Images

Károly walesi herceg a homeopátia lelkes támogatója

Károly walesi herceg a homeopátia lelkes támogatója

Károly, Wales hercege egy nemzetközi orvoskonferencián szólalt fel a manapság jellemző túlzott antibiotikum használat ellen.

A herceg alternatív gyógymódként homeopátiával kezelteti állatait, ezzel csökkentve az antibiotikum használat veszélyeit – derül ki a The Guardian, vezető brit napilap cikkéből.

A brit királyi család tagja, Károly walesi herceg egy konferencián 20 ország tudósai előtt fejtette ki álláspontját a túlzott antibiotikum használattal kapcsolatban és hitet tett a homeopátia mellett. Károly herceg elmondta, hogy az antibiotikumok természetes alternatívájaként homeopátiával kezelteti állatait. A herceg a biogazdálkodás elkötelezett híveként már régóta alkalmaz homeopátiás készítményeket állatai gyógyítására.

A herceg leszögezte: „Biofarmomon az állatok homeopátiás kezelést kapnak, hogy csökkentsem az antibiotikumok használatát. Aggaszt az a tény, hogy a mezőgazdaságban egészséges állatok kapnak prevenciós céllal antibiotikumot. Vajon mit szólnánk, ha valaki azt javasolná, hogy mi, emberek az ivóvízbe keverve szedjük a gyógyszert, hogy megakadályozzuk a betegségeket.”

A Herceg homeopátia iránti elkötelezettsége már régóta ismert, a Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnál is többször felszólalt a homeopátia TB támogatása mellett.

Forrás:http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2016/may/12/prince-charles-use-homeopathy-in-animals-to-cut-antibiotic-use

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).