Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Május 26. 14:41, csütörtök | Sport
Forrás: NSO

Kassai Viktor vezeti a Barca-MU BL-döntőt

Kassai Viktor vezeti a Barca-MU BL-döntőt

Lesz magyar szereplője a Bajnokok Ligája döntőjének! Immár hivatalossá vált, hogy Kassai Viktor vezeti a szombati Barcelona–Manchester United mérkőzést.

Sejteni lehetett, hogy Kassai Viktornak nagy esélye van rá, hogy ő vezesse a Bajnokok Ligája május 28-i fináléját. A magyar játékvezető mellett az olasz Nicola Rizzolit tartották a legnagyobb esélyesnek, de az UEFA Játékvezetői Bizottságának döntése értelmében Kassai dirigálhat a fináléban.

A világbajnokságon a német–spanyol elődöntőt vezető Kassai Viktor a nyolcaddöntőben is szerepet kapott a legrangosabb európai kupasorozat mostani kiírásában, akkor az egy évvel korábbi BL-döntő „visszavágóján”, az Inter–Bayern München csúcsrangadón dirigálhatott. Most pedig valóban a BL-döntő jutott neki.

A magyar éljátékvezető munkáját Erős Gábor (39) és Ring György (30) asszisztensek, Fábián Mihály (31) és Bognár Tamás (32) a két kapunál elhelyezkedő játékvezető segítők, Vad II István (31) pedig mint tartalék játékvezető támogatja majd. Az UEFA a mérkőzésre még egy asszisztenst („biztonsági tartalékot”) jelölt Kispál Róbert (41) személyében, így ma reggel hét magyar játékvezető szállt fel a Londonba tartó gépre.

Korábban megírtuk, hogy a Német Labdarúgó-szövetség a Kassai Viktort szerette volna bírónak az Uruguay elleni vasárnapi felkészülési meccsre, ám az UEFA arra kérte a magyar szövetséget, ne küldje ki a játékvezetőt. Ebből már következtetni lehetett rá, hogy az UEFA a magyar játékvezetőt kéri meg a finálé levezetésére.

A 35 éves játékvezető minden idők legfiatalabb bírója lesz, aki a Bajnokok Ligája döntőt dirigálhat. Az eddigi csúcsot a jelenleg a Játékvezető Bizottságot vezető Pierluigi Collina tartotta, aki 39 évesen volt „finalista”.

Nem ez az első eset, hogy magyar bíró dirigálja a legrangosabb kupadöntőt. Puhl Sándor személyében 1997-ben, a Juventus–Dortmund mérkőzésen már érte hasonlón megtiszteltetés a magyar játékvezető kart. Korábban pedig Palotai Károly vezethetett még BEK-finálét: 1976-ban a Bayern München–Saint-Étienne, 1981-ben a Liverpool–Real Madrid összecsapást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.