Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Július 26. 08:09, péntek | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Katalin hercegnő anyák ezreinek önbecsülését adta vissza

Katalin hercegnő anyák ezreinek önbecsülését adta vissza

Végre egy híresség, aki fel merte vállalni önmagát.

Katalin hercegnő, alig egy nappal a szülés után, karján újszülöttjével, boldogan, büszkén, és ragyogó mosollyal az arcán jelent meg az St. Mary's kórház lépcsőjén. Öröm volt látni kis családjuk boldogságát, de voltak, akik nem az örömöt akarták meglátni mindebben.

Az angol OK! magazin címlapon közölte a fenti jelentről készült fotót, és megjegyzést tett a hercegnő pocakjára, ami óriási felháborodást keltett a magazin női olvasói között. Többen bojkottra szólították fel az anyákat, nőket, mások esküdöztek, hogy soha többé nem vásárolják meg a magazint.

Azóta egyre dagad a botrány, sokan felszólalnak az ügyben, dühös leveleket küldözgetnek a magazinnak.

A legtöbb vélemény szerint Katalin hercegnő bebizonyította, hogy az anyai test szép, nem pedig szégyellni való. Nők ezrei hálásak a hercegnőnek, amiért így ki mert állni a világ nyilvánossága elé.

S hogy miért?

Nos, az anyákra, asszonyokra óriási nyomás nehezedik, amikor azt látják, hogy a sztárok szülés után szinte azonnal visszanyerik régi külsejüket. Pedig ez természetesen nem így van, mindössze arról van szó, hogy az orrukat sem dugják ki, valósággal bujkálnak addig, míg egyetlen plusz kiló is van rajtuk szülés után.

Ahelyett, hogy az anyaság, a gyermek lenne az elsődleges, diétával és edzéssel sanyargatják magukat, csak mert ezt várja tőlük a közvélemény, és igyekeznek minél előbb visszanyerni szülés előtti alakjukat, sőt! Mintha mára ez afféle versennyé nőtte volna ki magát, ki fogy le rövidebb idő alatt szülés után címmel.

A média ráadásul torz képet fest ebben a kérdésben, hiszen amikor egy celeb szülés után pár héttel előkerül, a szenzációhajhász lapok azonnal azt láttatják, hogy lám, milyen csinos, milyen formás és vékony, pedig most szült. Mindez nem csoda, ha az úgymond hétköznapi anyákban frusztrációt éleszt.

Vagyis Katalin hercegnő azzal, hogy ki mert állni, vállalni merte önmagát, megmutatta, hogy a leghíresebb nők is épp olyan pocakosak és túlsúlyosak szülés után, mint bármelyik másik, mivel ez elkerülhetetlen, és a világ legtermészetesebb dolga, ugyanakkor ez mitsem számít, hisz ilyenkor a legfontosabb anyának lenni, nos, nők ezreit szabadította fel a nyomás alól.

A nyugati civilizáció egyszerűen nincs hozzászokva ahhoz, hogy a közéletben megjelenjenek asszonyok, anyák. Legfeljebb a nőket viseli el, és szigorúan megszabja, azoknak miféle külsővel kell rendelkeznie. Aki kicsit eltér az íratlan törvények által megszabott külsőtől, arról azonnal cikkezni kezdenek a lapok, leszólják, gúnyolják, és ezen ideje lenen változtatni!

Az, hogy a modellek, hírességek hat-nyolc héttel szülés után még vékonyabban jelennek meg, mint amilyenek voltak szülés előtt, egyáltalán nem normális, mégis a média azt próbálja elhitetni a nőkkel, hogy ez lenne a követendő példa.

Pedig az anyák mindenekelőtt anyák szeretnének lenni, minden idejüket a kis jövevénnyel tölteni, táplálni, gondozni, és ebbe nem fér bele a szépségért, formás alakért folytatott harc, mert az egyértelműen a szoptatás, a gyermek, sőt, legtöbbször az anya rovására megy, előbb-utóbb kiütköznek majd az egészségügyi problémák miatta.

Ráadásul a hétköznapi anyáknak nem áll rendelkezésükre személyi edző, személyes szakács, aki elkészítse a szakértők által összeállított étkeit, sem személyi babafelügyelő, aki éjjel-nappal vigyáz a kicsire az édesanyja helyett, hogy az megfelelhessen minden másnál fontosabb feladatának, a közösség megkövetelte szépség megszerzésének.

Katalin hercegnő mindezek után tehát végtelenül üdítő látvány volt, ahogy ragyogó arccal ölelte újszülöttjét, és cseppet sem bánta, hogy a lenge szellő testéhez tapasztja pöttyös ruháját, kihangsúlyozva domborodó pocakját. Igazi anya! Sokkal fontosabb neki a családja, újszülött csecsemője, hogysem olyan másodrendű dolgok miatt kezdjen máris aggódni, mint a szépség.

Címkék: anyák, hercegnő, katalin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára