Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Június 25. 14:25, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Katasztrófa: elárasztott területekre is adtak építési engedélyt

Katasztrófa: elárasztott területekre is adtak építési engedélyt

Idén június 9-én, vagyis az árvízi időszakban is adtak ki építési engedélyt Miskolcon a borsodi megyeszékhely, valamint a Felsőzsolca közötti víz alá került területre, a két elöntött nagyáruház közelében. Az önkormányzat szerint


A csütörtöki miskolci közgyűlésen Lenártek András fideszes képviselő vetette fel, hogy a város északkeleti részét érintő nagy árvíz után, június 9-én is adtak ki építési engedélyt arra a területre, amelyen akkor már két nagyáruházat is elárasztott a víz. A városatya elmondta: nem tudják pontosan, mi épülne a Miskolc és Felsőzsolca között elterülő telken, de mindenképpen kereskedelmi létesítmény lehet, mivel a városrendezési terv ezt teszi lehetővé. A képviselő elmondása szerint leginkább azt nem érti, hogy miért adta ki az építésügyi hatóság az engedélyt oly sietve, amikor az erre kiszabott határidő szeptember elején járt volna le.


A szocialista polgármester engedélyekről beszél



Káli Sándor, Miskolc szocialista polgármestere válaszában azt közölte: a beruházó rendelkezett az összes szakhatósági engedéllyel, így a hatályos törvények szerint nem lehetett megtagadni az építési engedély kiadását. Veres László, a városháza szóvivője megerősítette: a jogszabály egyértelműen fogalmaz, vagyis a szakhatósági engedélyek birtokában az önkormányzat köteles kiadni az engedélyt, és ebben a határidőnek nincs szerepe.



Elgondolkodni a lemondáson



Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár azonban úgy véli, hogy a miskolci önkormányzat a kialakult helyzet ismeretében megtagadhatta, vagy bíróságon akár meg is megtámadhatta volna az eljárást. Ezek ismeretében álságos érv a szakhatóságokra visszamutogatni - közölte az államtitkár. Hozzátette: a miskolci keleti városrészben kialakult helyzet miatt jelentős erkölcsi felelősség terheli a város vezetőit, ami miatt a lemondáson is el kellene gondolkodniuk.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.