Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Július 31. 14:20, péntek | Helyi
Forrás: zoogyor.com

Kattakölykök születtek a győri állatkertben

Kattakölykök születtek a győri állatkertben

Az idei év tavaszán nyitotta meg kapuit a megújult makiZOO a győri állatkertben. Ahova belépve a látogatók szó szerint Madagaszkárra érkeznek, ahol kijelölt sétaúton szabadon barangolhatnak a makik között, továbbá aki csak a hosszú állatkerti séta közben megpihenni szeretne, az ő számukra a kifutóban több pad is elhelyezésre került. A szerencsés látogatók a múlt hétvégén már megtekinthették a kifutó két új lakóját is , ugyanis a július 18-i hétvégén, két kölyökkel gyarapodott a makik csapata...

A gyűrűsfarkú makik csoportos állatok, nappal aktívak, emellett külsejük révén is mindig elnyerik a látogatók rokonszenvét. Ez az érdeklődés azonban még tovább nőtt az elmúlt években, elsősorban a nagy sikerű animációs gyermekfilm a Madagaszkár nyomán. Az állatkerti maki csapat vezér hímje: Julien király is innen kapta nevét. Mivel a makiknál a hímek nem vesznek rész a kölykök nevelésében, ezért Juliennek nem kell apai kötelességei miatt izgulnia.

Az újszülöttek többnyire anyjuk hasán kapaszkodnak, majd ahogy nőnek, egyre több időt töltenek a nőstény hátán lovagolva. A kölykök 5 hónapos korukig szopnak, azonban már 2 hónapos koruktól kezdve fogyasztanak szilárd táplálékot is.

Lenke és Fáncsi kitűnő anyának bizonyul, a kölykök szépen cseperednek, így a látogatók már megtekinthetik őket a gyűrűsfarkú makik kifutójában. A makik természetesen nagy érdeklődéssel közelednek mindenkihez, viszont az anyaállatok és a kölykök nyugalmának biztosítása érdekében az állatkert munkatársai arra kérik a látogatókat, hogy a kifutó bejáratánál kifüggesztett házirendet fokozottan tartsák szem előtt.

MTI Fotó: Krizsán Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.