Városlista
2020. január 19, vasárnap - Sára

Hírek

2017. Május 23. 05:00, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Kávé és cseresznyés pite: 26 év után folytatódik a legendás Twin Peaks sorozat

Kávé és cseresznyés pite: 26 év után folytatódik a legendás Twin Peaks sorozat

Huszonhat év után folytatódik David Lynch kultsorozata, a Twin Peaks, a hétvégén vetített első két epizód alaposan megkavarta a kritikusokat.

A Showtime tévécsatorna vasárnap sugározta a széria bevezető részeit, a brit Sky Atlantic pedig hétfőn a hajnali órákban. A kritikusokat megosztotta az új sorozat, dicsérték és zavarba jöttek tőle, és olyan is akadt, akit "a jól ismert kifürkészhetetlenség" érzése töltött el.

"Lynch képzelőereje majd három évtized után is utánozhatatlan maradt" - idézte a The New York Times szakíróját a BBC News.

Az epizódokban MacLachlan karaktere továbbra is a misztikus Fekete Barlangban bolyong, ahol az eredeti széria 1991-ben hagyta. Az új produkcióban számos szereplő visszatér, köztük Laura Palmer, akinek a meggyilkolása a kultsorozat kiindulópontja volt, emellett a néhai Catherine Coulson játszotta Tuskó Lady is feltűnik.

A sorozat mind a 18 epizódját Lynch rendezte. A következő részekben Michael Cera, Laura Dern és Naomi Watts is megjelenik a képernyőn.

A Mertro kritikusa szerint az új széria "csöndesen briliáns, átgondolt és letisztult". Mint írta, Lynch és a társalkotó Mark Frost "fogták a formátumot, felfrissítették, de oly módon, hogy az eredeti esszenciájából semmit sem veszített".

A Variety "furcsa, hátborzongató és lassú, de érdekes" produkciónak nevezte a Twin Peaks: Visszatérést. "Nem különösebben szórakoztató és eléggé zavaró is lehet, de soha nem érzi úgy az ember, hogy olyasmit lát, amiben nincs vízió vagy szándék" - fejtegette.

A The Hollywood Reporter "nyugtalanító, furcsa és vicces, de még alapvetően megfoghatatlan" produkcióként értékelte a sorozat első két óráját.

A The Guardian kritikusának a Twin Peaks új kiadásáról egyelőre inkább a "mi ez?", mint a "ki csinálta?" jutott az eszébe. "Az óriásokkal, törpékkel, szörnyekkel és szellemekkel tömött Twin Peaks inkább egy modern mesére hajaz, amelyet LSD hatása alatt írtak, majd a CIA jól megszerkesztette" - fogalmazott.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 18. 17:03, szombat | Bulvár

Hőszabályozó, szennyező anyagokat felfaló falfestéket alkottak kutatók

Hőszabályozó, energiát megtakarító, a szennyező anyagokat felfaló és a szén-dioxid-kibocsátás csökkenését segítő falfestéket fejlesztettek a Liverpooli Egyetem kutatói.

2020. Január 17. 16:29, péntek | Bulvár

Vádat emeltek a szexuális zaklatással vádolt francia filmrendező ellen

Eljárás indított csütörtökön a párizsi ügyészség Christophe Ruggia francia filmrendező ellen, akit Adele Haenel színésznő azzal vádol, hogy 12 és 15 éves kora között rendszeresen zaklatta szexuálisan

2020. Január 17. 16:08, péntek | Bulvár

Meghalt J.R.R. Tolkien fia

Elhunyt Christopher Tolkien, A Gyűrűk Ura szerzőjének, J.R.R. Tolkiennek a fia, aki apja halála után rendezte sajtó alá addig kiadatlan műveit.

2020. Január 17. 15:55, péntek | Bulvár

10 nappal a díjátadó előtt menesztették a Grammy-akadémia elnökét

Tíz nappal a Grammy-díjátadó gála előtt eltávolították posztjáról Deborah Dugant, az amerikai lemezakadémia első női elnökét.