Városlista
2020. április 9, csütörtök - Erhard

Hírek

2020. Február 24. 18:48, hétfő | Helyi

Kazinczys diákok filmje nyert az Országos Középiskolai Filmszemlén

Kazinczys diákok filmje nyert az Országos Középiskolai Filmszemlén

A hétvégén rendezték Budapesten az O.K.Országos Középiskolai Filmszemlét. A 15. alkalommal megtartott, három napos eseményre mintegy 100 pályamű érkezett, ezek közül nyerte el az első díjat “A valami” című alkotás.

Az Országos Középiskolai Filmszemlét immáron 15. alkalommal rendezték meg Budapesten, a szervezők olyan rövidfilmeket vártak, amelyek maximum 15 perc hosszúságúak, a műfaj tekintetében viszont szabad kezet adtak: lehetett játékfilmmel, animációs filmmel vagy dokumentumfilmmel is nevezni. A zsűri elnöke Mundruczó Kornél Balázs Béla-díjas filmrendező volt, a zsűriben pedig Balog Judit színművésznő, Kende János Kossuth-díjas operatőr és Kardos Sándor Kossuth-díjas operatőr szemlézte a filmeket.

Első díjat nyerte “A Valami” c. kisfilm, melyet a Utassy Jázmin írt és rendezett, Skaliczky Nándor volt a rendező, operatőr és vágó. A film az alkotók elmondása alapján a felnőttéválláról szól. Egy testvérpár (Habjanecz Imola és Szijjártó Gyula) éjszakai beszélgetésébe pillanthatunk bele.

Forrás: gyorihirek.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 06. 13:37, hétfő | Helyi

Tippek tartós autóbérléshez

Ha valaki azt tervezi, hogy ellátogat több hétre külföldre, akkor érdemes megfontolni a hosszú távú autóbérlés lehetőségét.

2020. Április 03. 05:00, péntek | Helyi

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.

2020. Március 31. 17:00, kedd | Helyi

Színésznők karanténban: Papp Annamária

Papp Annamária, a Győri Nemzeti Színház egykori színésznője is nyilatkozott megkeresésünkre.

2020. Március 31. 15:10, kedd | Helyi

Színészünk és balerinánk karanténban: Pörneczi Attila és Szalai Judit

Pörneczi Attila színész, a Győri Nemzeti Színház művésze is nyilatkozott a jelenlegi helyzetben kialakult napjaikról.