Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Február 24. 18:48, hétfő | Helyi

Kazinczys diákok filmje nyert az Országos Középiskolai Filmszemlén

Kazinczys diákok filmje nyert az Országos Középiskolai Filmszemlén

A hétvégén rendezték Budapesten az O.K.Országos Középiskolai Filmszemlét. A 15. alkalommal megtartott, három napos eseményre mintegy 100 pályamű érkezett, ezek közül nyerte el az első díjat “A valami” című alkotás.

Az Országos Középiskolai Filmszemlét immáron 15. alkalommal rendezték meg Budapesten, a szervezők olyan rövidfilmeket vártak, amelyek maximum 15 perc hosszúságúak, a műfaj tekintetében viszont szabad kezet adtak: lehetett játékfilmmel, animációs filmmel vagy dokumentumfilmmel is nevezni. A zsűri elnöke Mundruczó Kornél Balázs Béla-díjas filmrendező volt, a zsűriben pedig Balog Judit színművésznő, Kende János Kossuth-díjas operatőr és Kardos Sándor Kossuth-díjas operatőr szemlézte a filmeket.

Első díjat nyerte “A Valami” c. kisfilm, melyet a Utassy Jázmin írt és rendezett, Skaliczky Nándor volt a rendező, operatőr és vágó. A film az alkotók elmondása alapján a felnőttéválláról szól. Egy testvérpár (Habjanecz Imola és Szijjártó Gyula) éjszakai beszélgetésébe pillanthatunk bele.

Forrás: gyorihirek.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.