Városlista
2020. október 26, hétfő - Dömötör

Hírek

2020. Január 08. 08:46, szerda | Külföld

Kiderült! Nem vegán a Burger King növényi alapú műhúsa

Kiderült! Nem vegán a Burger King növényi alapú műhúsa

Az Egyesült Királyságban bemutatkozott a Burger King első, növényi alapú szendvicse, amelyet azonban a vállalat sem ajánl a vegán vagy vegetáriánus étrendet követőknek - írja BBC.

A vállalat azt tette közzé, a Rebel Whopper nevű termékbe kerülő, szójaalapú húshelyettesítő készítményt ugyanazon a grilleken készítik az éttermekben, mint a hagyományos húsokat, és erre kifejezetten felhívja a vásárlók figyelmét. Ugyanakkor a cég megerősítette, hogy a vegetáriánus, bab alapú pogácsákat és a gyerekmenük vegetáriánus változatait szeparáltan készítik.

Mindennek azért van jelentősége, mert korábban a céget támadás érte azért, mert a vegánoknak ajánlott ételei kapcsán kiderült, hogy azokat ugyanazon a helyen készítik, mint a hagyományos húsos változatokat.

A cég marketingigazgatója megerősítette, hogy azért döntöttek így, hogy a növényi alapú pogácsák is ugyanazt, vagy legalább az ahhoz közeli jellegzetes grillezett ízt kaphassák meg, amit a hagyományos húsos pogácsák.

A Rebel debütálása óriási vissszhangot kapott a közösségi médiában.

Többen heves kritikákkal illették a céget azért, mert a növényi alapú pogácsából készült szendvicshez majonézt és tojást is használnak, és ez számos fogyasztó szerint szégyen a cégre nézve, különösen akkor, amikor más vállalatok képesek megoldani vegán-változatok állati eredetű összetekvőktől való teljes mentességét.

Egy vegánokat tömörítő szervezet ugyanakkor védelmébe vette a céget, szóvivője szerint értékelni kell a vállalat erőfeszítéseit a húsmentes opciók bevezetésére, és tartózkodni kell attól, hogy azonnal a tökéletességet várják el a cégtől ebben a kérdésben.

Egy másik tömörülés szerint viszont a Burger King új terméke maga az "elszalasztott lehetőség" a vegán igények kiszolgálására. A Vegan Society szerint a briteknél mintegy 600 ezerre tehető a vegán étrendet követők száma, és 2020 végéig további 300 ezerrel bővülhet a számuk. Fogyasztóként markáns és növekvő piacot képviselnek, a húsmentes termékek forgalma 2018-ban elérte a 740 millió fontot (kb. 288 milliárd forint).

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - BELGA/AFP/Nicolas Maeterlinck

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 25. 14:01, vasárnap | Külföld

Brüsszelben éjszakai kijárási tilalmat, kötelező utcai maszkviselést, a színházak és mozik bezárását rendelték el

Éjszakai, 22 órától reggel 6 óráig tartó kijárási tilalom lép érvénybe hétfőtől Brüsszelben, kötelező lesz a szájat és az orrot eltakaró maszk köztéri viselése, nem tarthatnak sportrendezvényeket,

2020. Október 25. 10:57, vasárnap | Külföld

Több mint 42 és fél millió fertőzöttet tartanak nyilván a világon

Világszerte már 42 613 522 ember fertőződött meg koronavírussal a nyilvántartások szerint, a járvány halálos áldozatainak száma 1 149 781, a gyógyultaké pedig 28 762 725 a Johns Hopkins Egyetem vasárnapi adatai szerint.

2020. Október 25. 09:00, vasárnap | Külföld

Az Antarktiszon megjelentek a közönséges szúnyogok

Az Antarktisz turisták által kedvelt György király-szigetén megjelentek a közönséges szúnyogok - jelentette be Alekszandr Klepikov, a déli-sarkvidéki orosz expedíció vezetője pénteken az Interfax hírügynökségnek.

2020. Október 25. 05:00, vasárnap | Külföld

Szlovéniában bezárt a boltok zöme, leállt a szolgáltatóipar egy része és az idegenforgalom

Szlovéniában szombattól bezárt a boltok zöme, leállt a szolgáltatóipar egy része és az idegenforgalom, miközben ismét megdőlt a korábbi csúcs az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek számában - írta a helyi sajtó.