Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Április 09. 18:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Kedden kezdenek tárgyalni az egészségügy újjászervezéséről

Kedden kezdenek tárgyalni az egészségügy újjászervezéséről

Az Országgyűlés húsvét utáni kétnapos ülésén kezdi tárgyalni az egészségügy újjászervezéséről, valamint a járások kialakításáról szóló kormányzati törvényjavaslatokat.

Az állam májusban - a korábbi tervekhez képest nem két lépcsőben, hanem egyszerre - vehet át összesen 55 kórházat az önkormányzatoktól. Az erről szóló, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter által jegyzett törvényjavaslat szerint lesz olyan megye, ahol hat, de olyan is ahol csak egy intézmény kerül állami fenntartásba. A legtöbb kórházat Komárom-Esztergom megyében és Veszprém megyében veszi át az állam. A megyék többségében, így Győr-Moson-Sopron megyében is négy kórház kerül át.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár korábban arról adott tájékoztatást, hogy az állam az intézményeket azok összes ingó és ingatlan vagyonával, továbbá adósságállományával együtt veszi át. Kiemelte továbbá, a kormány döntése értelmében az intézmények hasznosításából származó vagyont az egészségügyben kell felhasználni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.