Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Június 03. 17:23, hétfő | Helyi

Kedvére válogathat könyvet a telefonfülkéből

Kedvére válogathat könyvet a telefonfülkéből

Egyedülálló közösségi könyvespavilon készült egy régi telefonfülkéből Adyvárosban, a Kuopio Park Földes Gábor utcai szakaszán. A pavilont hétfőn adták át.

A nyomtatott könyvek és az olvasás népszerűsítése komoly feladat az egyre inkább digitálissá váló világunkban. Adyvárosban hétfőn egy különleges, egyedülálló közösségi könyvespavilont nyitottak meg, amelyet egy régi, használaton kívüli telefonfülkéből alakítottak ki.

" Sokan kérdezték tőlem, hogy mi lesz itt, hiszen itt állt már pár napja letakarva az a régi telefonfülke" – kezdte Radnóti Ákos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője. "A helyszín adott volt, hiszen itt a Kuopio parkban nagyon sok fejlesztés történt már: virágládák, újra működő szökőkút, 15 pad és öntözőrendszer is található. Adyváros legszebb pihenőparkja lett a terület, ahol minden korosztály találkozik egymással. Ezért is gondoltam arra, hogy a hagyományos olvasási módszer megőrzésének érdekében felállítunk egy közösségi könyves fülkét. A lényege, hogy ide mindenki behozhatja azokat a könyveket amelyeket esetleg megunt, s innen mindenki kiveheti azt, amelyiket szeretné elolvasni. Szeretném, ha itt kialakulhatna egy olvasó, egymással beszélgető közösség."

Az alpolgármester arra is kitért, hogy a parknál három, a rendőrségre bekötött térfigyelő kamera működik, így a könyvespavilon biztonságát is vigyázza. Továbbá az is kiderült, hogy a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér a szakmai támogatást is megadja, hogy a könyv- és újságkínálat mindig a megfelelő színvonalon fogadhassa az érdeklődőket.

"Ennek a közösségi könyvespavilonnak az egyik célja kulturális, hiszen győri polgárok adományaiból található háromszáz kötet, amelyet a könyvtárból tudtunk kihozni" – mondta dr. Horváth Sándor Domonkos, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója. "Folyamatosan figyelni fogunk rá, hogy a minőséget hosszabb távon is biztosítsuk, ezen a helyszínen is. A másik jelentősége a közösségformálás: az emberek szeretik az ilyenfajta játékosságot, amely élhetőbbé teszi a világot – tette hozzá a könyvtárigazgató.

Az adyvárosi közösségi könyvespavilon tehát hétfőn megnyílt az érdeklődők előtt, mindenki elhozhatja a felajánlásra szánt könyveit, illetve mindenki bátran szemezgessen, olvasgasson a polcokon található kötetekből. A régi telefonfülkében egy kisszéket is elhelyeztek, esténként pedig világítás is segít az olvasásban.

Forrás: gyorplusz.hu - Havassy Anna Katalin

Fotó: Marcali Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 23. 11:18, péntek | Helyi

Husqvarna Profinap az Andl Kft-nél - Nemcsak profiknak!

Rajong a Husqvarna kerti gépekért? Vagy még csak most ismerkedik a svéd márkával? A Husqvarna PROFINAPOT feltétlen írja be a naptárába.

2019. Augusztus 23. 08:35, péntek | Helyi

Megnyíltak a Győri Bornapok

Borlovagok látványos felvonulásával vette kezdetét csütörtökön este a XII. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztivál Győrben.

2019. Augusztus 21. 18:06, szerda | Helyi

Győrben lövöldözött az utcán

Egy győri férfi fegyverrel a kezében sétálgatott az egyik úton, majd megállított egy autót úgy, hogy kétszer a levegőbe lőtt, majd kirabolt egy benzinkutat. Tettére nincs magyarázat.

2019. Augusztus 19. 08:16, hétfő | Helyi

ÜZLETBŐL AKARTAK LOPNI, KERESSÜK ŐKET

A győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a két bolti tolvaj elfogása érdekében.