Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2018. Március 27. 12:33, kedd | Belföld

Kedves szöveggel szólítják a gyerekeket vizsgálatra a Heim Pál Kórházban

Kedves szöveggel szólítják a gyerekeket vizsgálatra a Heim Pál Kórházban

Humorral oldják a stresszt a gyerekekben a fővárosi Heim Pál kórházban. A bejelentkezésnél felvett információkat felhasználva hívják be őket a rendelőbe a hangosbemondón.

A budapesti Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet gyermeksebészetén akár kétszáz kis beteg is megfordul naponta, de mégis szánnak időt arra, hogy a gyerekek könnyebben viseljék a kezeléseket.

A váróban ücsörgő gyerekeket például kedves szöveggel hívják be a rendelőbe. Az egyik kosárlabdázás közben megsérült srácot például Kobe Bryant amerikai sztárkosaras várja az egyes vizsgálóban. Egy megszeppent kislányt pedig hercegnőként hívnak a királyné elé. – írja a Bors.

Az egyik gyermeksebész azt mondja, a legtöbbször működik a humor, igyekszik folyamatosan viccelődni a gyerekekkel. A lányok hercegnők lesznek, a fiúknál pedig nagyon működik a vasutas hangosbemondó stílus.

Szerinte nagyon fontos a csapatmunka, hiszen mindenkinek pontosan meghatározott feladata van. Amíg pedig nincs minden orvos mellett egy gyermekpszichológus, addig a doktorok, nővérek és műtősök a kis betegek orvosai, barátai és pszichológusai is egyben.

Forrás: nlcafe.hu

Kép: borsonline.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 05:00, csütörtök | Belföld

Változik a volánbuszok közlekedési rendje a következő ünnepnapokon

Az október 23-i és a november 1-jei ünnepnapokon, valamint az őszi szünet ideje alatt változik a helyközi és a Volánbusz üzemeltetésében lévő helyi járatok közlekedési rendje.

2020. Október 22. 05:00, csütörtök | Belföld

A fertőzési láncok megszakítását is szolgálja az őszi szünet

A koronavírus-fertőzési láncok megszakítására is alkalmas lehet a pénteken kezdődő őszi szünet az iskolákban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára szerdán az M1 csatornán.

2020. Október 22. 05:00, csütörtök | Belföld

A légszennyezés évente 1250 euróba kerül minden egyes európai számára

A légszennyezés miatt bekövetkezett betegségek kezelésével és az elhalálozással járó kiadások az európaiak számára évente átlagosan 1250 euróba (mintegy 450 ezer forint) kerülnek fejenként,

2020. Október 21. 18:02, szerda | Belföld

A fogyasztók többsége elutasítja kettős minőséget

A fogyasztók többsége elutasítja a kettős minőséget, vagyis azt, ha azonos márkanév alatt országonként eltérő minőségű élelmiszerek kerülnek forgalomba