Városlista
2020. január 24, péntek - Timót

Hírek

2018. Március 27. 12:33, kedd | Belföld

Kedves szöveggel szólítják a gyerekeket vizsgálatra a Heim Pál Kórházban

Kedves szöveggel szólítják a gyerekeket vizsgálatra a Heim Pál Kórházban

Humorral oldják a stresszt a gyerekekben a fővárosi Heim Pál kórházban. A bejelentkezésnél felvett információkat felhasználva hívják be őket a rendelőbe a hangosbemondón.

A budapesti Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet gyermeksebészetén akár kétszáz kis beteg is megfordul naponta, de mégis szánnak időt arra, hogy a gyerekek könnyebben viseljék a kezeléseket.

A váróban ücsörgő gyerekeket például kedves szöveggel hívják be a rendelőbe. Az egyik kosárlabdázás közben megsérült srácot például Kobe Bryant amerikai sztárkosaras várja az egyes vizsgálóban. Egy megszeppent kislányt pedig hercegnőként hívnak a királyné elé. – írja a Bors.

Az egyik gyermeksebész azt mondja, a legtöbbször működik a humor, igyekszik folyamatosan viccelődni a gyerekekkel. A lányok hercegnők lesznek, a fiúknál pedig nagyon működik a vasutas hangosbemondó stílus.

Szerinte nagyon fontos a csapatmunka, hiszen mindenkinek pontosan meghatározott feladata van. Amíg pedig nincs minden orvos mellett egy gyermekpszichológus, addig a doktorok, nővérek és műtősök a kis betegek orvosai, barátai és pszichológusai is egyben.

Forrás: nlcafe.hu

Kép: borsonline.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 24. 21:31, péntek | Belföld

Veronai buszbaleset: Legfeljebb 12 évet kaphat a sofőr, a baleset helyszínére mennek az áldozatok családtagjai

Három évvel ezelőtt történt a 17 halálos áldozatot követelő veronai buszbaleset, amelyben hónapokig tartott a nyomozás. A bíró ma a buszsofőr sztárügyvédjeinek a kérésére a rövidített eljárás mellett döntött.

2020. Január 24. 18:01, péntek | Belföld

Az Európai Beruházási Bank is segíti a magyar klímacélokat

Magyarország Nemzeti Energia- és Klímaterve jól mutatja hazánk elkötelezettségét a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásban, amelynek egyik fontos eleme a közlekedés zöldítése,

2020. Január 24. 17:11, péntek | Belföld

Folytatják a Szőke Tisza roncsainak kiemelését

A legnagyobb Magyarországon épült lapátkerekes gőzös roncsainak kiemelése még folytatódik, péntek délutánra a partra vontatásának felénél tartanak. A munkák a tervek szerint zajlanak, a hajótest jól viselte a mozgatást.

2020. Január 24. 16:50, péntek | Belföld

Veszélyes kekszet hív vissza a Nébih

Riasztást adott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján egy orosz eredetű kekszre.