Városlista
2020. július 13, hétfő - Jenő

Hírek

2018. Március 27. 12:33, kedd | Belföld

Kedves szöveggel szólítják a gyerekeket vizsgálatra a Heim Pál Kórházban

Kedves szöveggel szólítják a gyerekeket vizsgálatra a Heim Pál Kórházban

Humorral oldják a stresszt a gyerekekben a fővárosi Heim Pál kórházban. A bejelentkezésnél felvett információkat felhasználva hívják be őket a rendelőbe a hangosbemondón.

A budapesti Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet gyermeksebészetén akár kétszáz kis beteg is megfordul naponta, de mégis szánnak időt arra, hogy a gyerekek könnyebben viseljék a kezeléseket.

A váróban ücsörgő gyerekeket például kedves szöveggel hívják be a rendelőbe. Az egyik kosárlabdázás közben megsérült srácot például Kobe Bryant amerikai sztárkosaras várja az egyes vizsgálóban. Egy megszeppent kislányt pedig hercegnőként hívnak a királyné elé. – írja a Bors.

Az egyik gyermeksebész azt mondja, a legtöbbször működik a humor, igyekszik folyamatosan viccelődni a gyerekekkel. A lányok hercegnők lesznek, a fiúknál pedig nagyon működik a vasutas hangosbemondó stílus.

Szerinte nagyon fontos a csapatmunka, hiszen mindenkinek pontosan meghatározott feladata van. Amíg pedig nincs minden orvos mellett egy gyermekpszichológus, addig a doktorok, nővérek és műtősök a kis betegek orvosai, barátai és pszichológusai is egyben.

Forrás: nlcafe.hu

Kép: borsonline.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 13. 09:49, hétfő | Belföld

A kormány tagjait kérdezik hétfőn a parlamentben

A képviselők a kormány tagjainak tehetnek fel azonnali kérdéseket hétfőn az Országgyűlésben.

2020. Július 13. 08:48, hétfő | Belföld

Csaknem kétszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

199 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2020. Július 13. 05:06, hétfő | Belföld

Sok lesz a napsütés, de nagy hőségre nem kell készülni a héten

Sok lesz a napsütés a héten, de többször is várható elszórtan csapadék. Nagy hőségre nem kell készülni, a maximumok jellemzően 30 Celsius-fok alatt maradnak

2020. Július 12. 19:38, vasárnap | Belföld

Elhunyt Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó

Hetvenhat esztendős korában elhunyt Szűcs Lajos, az 1968-as, mexikóvárosi olimpián aranyérmes labdarúgócsapat tagja.