Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2011. December 22. 07:42, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kedvezményt adna a kormány az egészségért

Kedvezményt adna a kormány az egészségért

Központosítaná a betegek adattárát a kormány, azt remélve, hogy ettől hatékonyabbá és gyorsabbá válik ellátásuk menete.

Terveik szerint az egészségesen élőket járulékkedvezménnyel támogatnák, az állapotukra nem figyelő kliensek viszont drágábban kapnának gyógyszert- értesült az Origo.

A hírportál információi szerint egységesítené a jelenleg is meglévő egészségügyi regisztereket, nyilvántartásokat a kormány – köztük a háziorvosok által használt indikátori rendszert. Az integrált adatkezeléstől azt remélik, hogy a betegek kezelése gyorsabbá válik, hiszen nem kell majd többször elvégezni ugyanazokat a vizsgálatokat egy személyen, a különböző intézményekben.

A kabinet emellett figyelembe venné a betegek általános egészségi állapotát és annak változásait, ahogy a kezeléshez tanúsított hozzáállását is: a parlament által már elfogadott egészségügyi salátatörvény januártól előírja a beteg-együttműködés követését, s ettől téve függővé a gyógyszerek árának meghatározását is. Az a beteg, aki nem követi az orvosa gyógyszerszedési, táplálkozási és életviteli javaslatait, nem kapná meg a gyógyszereire meghatározott teljes állami támogatást, csak annak egy részét, vagyis drágábban jutna hozzá az orvossághoz, mint az, aki tesz az egészségéért -írja az Origo, hozzátéve, hogy a rendszert először a szív-és tüdőbetegeknél vezetnék be.

A névtelen államtitkársági forrásokra hivatkozó portál úgy tudja, a kormány nem csak szigorítana, de jutalmazna is: azok esetében, akik orvosi tanácsra érzékelhető eredményekre voltak képesek, teljes állami támogatáshoz juthatnának gyógyszerhez, s kevesebb egészségbiztosítási járulékot kellene fizetniük. Ilyen pozitív eredménynek számít, ha valaki leadja túlsúlyát, abbahagyja a dohányzást vagy rendszeresen jár szűrővizsgálatokra.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Címkék: egészség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 05:00, szerda | Belföld

Megöltek egy férfit Balatonszemesen

Megöltek egy férfit hétfőn Balatonszemesen, a rendőrség az áldozat egyik fiát elfogta - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján kedden.

2021. Január 19. 18:03, kedd | Belföld

A járványhelyzetben sem változott a nukleáris biztonság szintje

A járványhelyzetben sem változott 2020-ban a nukleáris biztonság szintje - közölte kedden az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) az évindító elektronikus sajtótájékoztatóján közzétett sajtóanyagban.

2021. Január 19. 16:06, kedd | Belföld

Megdöbbentő balesetet vettek videóra

Mint egy akciófilmben, olyan döbbenetes balesetet vett fel egy autó fedélzeti kamerája Gyarmatnál, Győr-Moson-Sopron megyében.

2021. Január 19. 15:01, kedd | Belföld

Többnyire továbbra is stagnál a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció

Továbbra is többnyire stagnál a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció - közölte a koronavirus.gov.hu.