Városlista
2021. december 2, csütörtök - Melinda

Hírek

2015. Augusztus 19. 18:03, szerda | Helyi

Kedvező árú lesz a GyőrBike rendszer

Kedvező árú lesz a GyőrBike rendszer

Még csak a próbaüzem tart, de már most nagy az érdeklődés a kötött gyűjtésű kerékpárkölcsönző rendszer, a GyőrBike iránt. Közben az is kiderült, hogy a hazánkban kialakított hasonló rendszerek közül ezt lehet majd a legkedvezőbb áron használni.

Folyamatosan zajlik a GyőrBike kerékpárkölcsönző rendszer finomhangolása a tesztelők által beérkezett észrevételek, tapasztalatok alapján – mondta el Domanyik Eszter, a polgármesteri hivatal városmarketing és programszervezési főosztályának vezetője azon a sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a rendszer népszerűsítésére felkért két közismert személyiséget is, Jakabos Zsuzsanna úszónőt és Forgács Pétert, a Győri Nemzeti Színház igazgatóját. Domanyik Eszter elmondta azt is, hogy az országban Győrben lehet majd a legolcsóbban biciklit bérelni.

A részletekről Polgári István, a polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályának stratégiai csoportvezetője számolt be. Elmondta, az alkalmi felhasználók napi néhány száz, vagy heti 1-2 ezer forintért vehetik igénybe a bicikliket, de kiemelte azt is, hogy a használat az első félórában ingyenes. Éves bérleteket is lehet majd vásárolni, ez diákoknak nyolcezer, míg felnőtteknek tízezer forintba fog majd kerülni. A kerékpárok elvételéhez kártyára lesz majd szükség, ezekhez a Széchenyi István Egyetemen és a Látogatóközpontban kialakított ügyfélszolgálatokon lehet majd hozzájutni.

A GyőrBike „éles” indítása 23 gyűjtőállomással, 256 dokkolóval, 180 kerékpárral szeptember 7-én várható.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretein belül „A helyi és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése a Nyugat-dunántúli Régióban” címen nyújtott be pályázatot, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatával és a Vasi Volán Zrt-vel közös konzorciumban. A pályázatot a Regionális Operatív Program Irányító Hatóság vezetője összesen 599.168.227 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte. Zalaegerszeg a projekt keretében a helyi közösségi közlekedésben kívánja fejleszteni az elektronikus forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszert, a Vasi Volán Zrt. pedig számos helyközi autóbuszjáratára dinamikus utastájékoztató rendszer kiépítését végzi el. Győrben ezek a rendszerek már kiépültek, így a projekt keretében a kötött gyűjtésű kerékpáros közösségi közlekedési rendszert valósítja meg. Ezzel olyan kerékpárkölcsönző szolgáltatás válik elérhetővé városunkban, amely jól kiegészíti az autóbusz közlekedést, erősíti a közösségi közlekedés színvonalát. A hálózat megkönnyíti a győriek, az agglomerációból érkezők, az egyetemisták és a turisták közlekedését, valamint hozzájárul a Belváros egyéni gépjármű forgalmának csökkentéséhez is.

Címkék: ára, GyőrBike, kerékpár

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 01. 13:23, szerda | Helyi

Június 30-ig biztosan nem emelkednek a parkolási díjak Győrben

A parkolási díjak alakulásáról kedden esett szó a győri közgyűlésen.

2021. December 01. 13:19, szerda | Helyi

A kutya nem karácsonyi ajándék!

Évről-évre fontos hangsúlyozni, hogy karácsony közeledtével megugrik az élő állatot ajándékozók száma.

2021. December 01. 13:17, szerda | Helyi

Nyolc percenként kelt el egy könyv a győri szerzők standján

Meronka Péter ezúttal Hessling Hegyi Erikával beszélgetett

2021. December 01. 13:12, szerda | Helyi

Elkezdődött a rekordkísérlet

Guinness Rekord kísérletbe kezdtek a győri evezősök.