Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Július 04. 07:21, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Kedvező árú gázzal segítene a kormány

Kedvező árú gázzal segítene a kormány

Kedvező árú, nyugati forrásból származó pótlólagos gázbeszerzéssel kerülné el a kormány, hogy veszteséges legyen a gázszolgáltatók működése.

Az áremelés tiltása a harmadik negyedévre érvényes, a nemzeti fejlesztési minisztérium államtitkára arról egyelőre nem nyilatkozik, hogy hogyan alakulhat a gázár a negyedik negyedévben - vagyis a fűtési szezonban.



Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fidesz-KDNP-s államtitkára azt mondta: az áremelési moratóriumnak, illetve az ártámogatási rendszer meghosszabbításának is az a célja, hogy a lakosságnak ne kelljen drasztikus drágulással szembesülnie. „A harmadik negyedévre tudjuk, hogy ármoratórium van érvényben. Ezt a szolgáltatók úgy tűnik, hogy tudomásul vették. Meg fogunk velük állapodni. A negyedik negyedév viszonylatában, vagy a következő év viszonylatában azért nem tennék kijelentéseket, mert tárgyalások közben vagyunk. Tudjuk, hogy itt a forint árfolyammal, a hosszú távú szerződésben rögzített árakkal problémák vannak, tehát nem lenne szerencsés, ha én ebben a helyzetben kijelentéseket tennék. Az nyilvánvaló mindenki számára, hogy mi a kormányzati szándék, miért jött be az ármoratórium. Azért, hogy ne legyen egy lökésszerű áremelkedés" - fogalmazott az államtitkár.


(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.