Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Január 18. 15:20, csütörtök | Belföld

Kegyetlen vérfürdő Budapesten +18 film

Kegyetlen vérfürdő Budapesten +18 film

Léderer Gusztáv, a fehérterrorban is aktív szerepet vállaló katonatiszt és a korábban prostituáltként dolgozó felesége 1925-ben feldarabolták Kodelka Ferenc hentest, a holttestet pedig a Dunába dobták.

Szász János az 1920-as évek egyik legbrutálisabb gyilkosságát dolgozza fel legújabb filmjében. A hentes, a kurva és a félszemű január 25-én érkezik a mozikba.

A Woyzeck és A nagy füzet rendezőjének új filmje egy különösen kegyetlen gyilkosság és az odáig vezető elfajuló szerelmi háromszög története, amely megtörtént eseményekre alapoz.

Léderer Gusztáv a Tanácsköztársaság összeomlása után tevékeny részt vállalt a fehérterrorban, de a gyilkolással később sem tudott leállni, főleg mert a halottaktól elvett vagyontárgyakból igyekezett jobb életszínvonalat biztosítani magának és feleségének. Később újból prostituálta a korábban is kéjhölgyként dolgozó feleségét, és hagyta, hogy egy környékbeli, jómódú hentes drága ajándékokkal udvaroljon neki.
Majd úgy döntöttek, elteszik láb alól és elveszik az összes pénzét.Mivel a valóban megtörtént gyilkosság részletei ismertek, egyértelmű, hogy Szász János – a tőle megszokott módon – a lélektanra koncentrál, és a krimi fordulatai helyett az emberi gonoszság mélyreható ábrázolása köti le a nézőt.
A film szereposztása parádés: Léderert Nagy Zsolt, feleségét Gryllus Dorka, Kodelka hentest pedig Hegedűs D. Géza játssza el.
A két férfi színész jelentős átalakuláson ment át a szerep kedvéért, a kéjsóvár hentes hiteles eljátszásához Hegedűs D. Géza 20 kilót hízott, fejét tarkopaszra borotválta.Ahhoz, hogy már az első pillantásra tudjuk, velejéig gonosz emberrel van dolgunk, Nagy Zsolt arcát műszemmel és visszataszító sebhellyel csúfították el, plusz a kor divatjának megfelelő frizurát kapott.

A fim 18 éven aluliaknak nem ajánlott!

https://www.youtube.com/watch?v=QcuYLAJAZv0&feature=youtu.be

Ha szeretné megtekinteni A hentes, a kurva és a félszemű című filmet a premier előtti vetítésen, január 23-án, este 19 órakor a Lurdy házban, nem kell mást tennie, mint megválaszolni az alábbi kérdést, és a helyes választ a lakcímével együtt elküldeni a filmklub@origo.hu címre. A levél tárgya " A hentes, a kurva és a félszemű" legyen. Egy olvasó csak egy választ küldhet be.

Melyik filmben játszott együtt Hegedűs D. Géza és Nagy Zsolt?

A) Zuhanórepülés
B) Játszótársak
C) Szezon

A helyes megfejtést beküldők közül 50 játékost sorsolunk ki, akiket mozipartnerükkel együtt meghívunk a Lurdy moziba január 23-án, 19 órakor kezdődő vetítésünkre. Az előadásra jegyet vásárolni nem lehet.

A játék egyfordulós, ideje: 2018. január 16. – január 21. A sorsolás 2018. január 22-én lesz. A játékban a New Wave Media Group Zrt. munkatársai nem vehetnek részt, a nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben kérdés merült volna fel önben a játékkal kapcsolatban, írjon a filmklub@origo.hu címre.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: