Városlista
2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2018. Március 12. 09:00, hétfő | Belföld

Kékfényben a Vörös Rebék musical alkotóival

Kékfényben a Vörös Rebék musical alkotóival

Április 2. az Autizmus Világnapja. A Tatai Szent Gergely (Autista) Lakóotthon Vezetői és Vörös Rébék musicalballada alkotói idén közösen készülnek erre a jeles alkalomra.

Pesty-Nagy Kati forgatókönyvéből és rendezésében, Derzsi György fenségesen szép dalaival szárnyaló előadást varázsoltak az alkotók.
"Nincs amatőr. Aki arra termett, hogy színházat csináljon, az színházat fog csinálni. A határ nem ott van, hogy amatőr vagy profi, hanem, hogy mire született valaki" – magyarázza Pesty-Nagy Kati. "Csodálatos munkát végeztek. Mindegyik szereplő előtt le a kalappal." – tette hozzá.

A Vörös Rébék története bűnről, feloldozásról, felelősségről szól szerelmekkel, összefonódásokkal, Derzsi György csodálatos dallamaival, melynek igényessége a magasba emelte a produkciót. "Ami a legnagyobb boldogságom, hogy két autista barátom – Tamás és Kálmán – is itt volt a nézők között, akik a háttérrajzokat készítették. Büszkék voltak rá, hogy a munkáikat látták a színpadon" – mondja Kati, mivel a Vörös Rébék hátterét a tatai autista lakóotthon csapata készítette.
Szövetségünk már egy közös csodát felmutatott, hiszen előadásunk hihetetlenül sokat kapott az autizmussal élő Alkotók rajzainak köszönhetően, de most elérkezett a pillanat, hogy ezek az Alkotások váljanak valódi főszereplőkké, s mi lépjünk a háttérbe, komoly tisztelettel.

Az autista fiatalok alkotásai tehát 2018. április 2-től lesznek megtekinthetők a tatai Szent Gergely (Autista) Lakóotthonban.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Kép Pesty-Nagy Katiról: Dandé Daniella

Főkép és további képek: vorosrebek.simplesite.com

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 10:06, csütörtök | Belföld

Tolatás közben sodorta el az idős asszonyt

Súlyosan megsérült az asszony, akit egy kisteherkocsi ütött el Győr belvárosában.

2021. Szeptember 23. 09:49, csütörtök | Belföld

Szalagkorlátnak préselte a kamion a vétlen autóst

A balesetben a kocsi vezetője és utasa is megsérült.

2021. Szeptember 23. 09:03, csütörtök | Belföld

Meghalt két beteg, 526 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Két beteg meghalt és újabb 526 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön,

2021. Szeptember 23. 08:00, csütörtök | Belföld

Ferenc pápa az európai gyökerekhez való visszatérésnek nevezte budapesti és szlovákiai látogatását

A remény útjának, valamint Európa gyökereihez való visszatérésnek nevezte budapesti és szlovákiai látogatását Ferenc pápa,