Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2015. Május 06. 14:01, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

Kékre festik a mozgássérült belvárosi parkolókat

Kékre festik a mozgássérült belvárosi parkolókat

A Belvárosban többször előfordul, hogy jogosulatlanok használják ezeket a helyeket, ezért kiemelt, kék festést kapnak a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolók…

„A Belvárosban sokan keresnek parkolóhelyet, és közben előfordul, hogy a mozgáskorlátozottak számára jelzőtáblával, burkolati jellel biztosított parkolóhelyeket foglalják el az autósok. Hogy a jövőben elkerüljük a felesleges szabálysértéseket, a városközpont közel ötven mozgáskorlátozott parkolóját festjük át kékre, és erre a figyelemfelhívó alapra kerül a fehér piktogram.” – fogalmazott Radnóti Ákos alpolgármester.

Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője hozzátette, korábban a gyalogos zónák határain lettek kijelölve ezek a parkolóhelyek, hogy minden fontos belvárosi célpont könnyen elérhető legyen a mozgáskorlátozottak számára is. A speciális plasztikfesték élénk színe kiemeli a parkolókat, hogy azokat valóban csak az arra jogosultak használják.

A Jókai utcában, a Révai úton, az Aradi Vértanúk útján, a Zechmeister úton, az Árpád úton, az Arrabona udvarban, a Czuczor Gergely utcában, a Kisfaludy utcában, a Teleki úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Batthyány téren, a Lukács Sándor úton, a Vörösmarty utcában, az Apáca utcában, a Liszt Ferenc utcában és a Bisinger sétányon végzik el az átalakítást. A kivitelezés szerdán kezdődött és több héten keresztül zajlik majd.

Fontos tudni, hogy a burkolati jelek festése a parkolóhelyek lezárásával együtt jár, ezért arra kérik az autósokat, hogy táblákkal, bójákkal korlátozott parkolókat ne foglalják el! A figyelemfelhívó burkolati jelek elhelyezése összesen 8,6 millió forintba kerül, amely az Útkezelő Szervezet költségvetéséből valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 13:35, szerda | Helyi

Frissítve: új hírek az esetről- Kiszakadt a vízkapu csöve Győrben, miután rátolatott egy autó

Rátolatott egy kocsi a vízkapu csövére Győr sétálóutcáján, a Baross úton. Küldte portálunknak egy arra járó olvasónk.

2019. Július 17. 13:10, szerda | Helyi

Kombájn és egy gabonatábla lángol Győrnél

Háromhektáros területen ég a tarló és a lábon álló gabona Győr külterületén, Somosmajornál.

2019. Július 16. 16:25, kedd | Helyi

A Győri Balett művészei nyáron Olaszországban is remekeltek

Herkovics Eszter Adria és Luigi Iannone a Győri Balett művészei a napokban Olaszországban léptek fel, Ricardo Nunez tiszteletére rendezett eseményen.

2019. Július 16. 12:38, kedd | Helyi

Barokk ceremónia a Radó-szigeten

27. alkalommal rendezik meg idén a Barokk Esküvőt Győrben, augusztus 9 - 11-ig. A sajtótájékoztatót szerdán tartották a Zichy-palotában.