Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Június 06. 14:10, csütörtök | Belföld
Forrás: InfoVáros

Kelemen Balázs WBO győztes beszámolója az árvízi védekezésről

Kelemen Balázs WBO győztes beszámolója az árvízi védekezésről

Kelemen Balázs és edzője, Őri József beszámolója az elmúlt két nap árvízi védekezéséről. A WBO győztes fiatalember és edzője az elmúlt két napot a gátakon töltötték.

Balázs szerkesztőségünk részére küldött híreit és fotóit olvashatják, láthatják:

"Június 4-én önkéntesekből álló csapattal mentünk ki Dunaszentpálra, miután a Facebookról értesültünk, hogy ott nagyon veszés a helyzet. A polgármesteri hivatalnál le kellett adnunk az önkéntesek névsorát, akikből szerencsére rengeteg volt. Így a faluba levő Duna szakasznál voltak elegen, ezért egy részünket kiküldték a sertéstelep melle, ahol hegyekben állt a homok és zsákokba kezdtük tölteni, amiket rakodógépek felpakoltak traktorok pótkocsijára, amik néhány önkéntessel és a zsákokkal kimentek a töltésre gátat építeni, ahol kint voltak a szegedi vízügyesek is.

A töltésen elraktuk a zsákokat, majd visszamentünk a telephez a maradék homokot zsákokba tölteni.

Június 5-én Facebookon a fotók és a kiírások hatására sikerült összeverbuválni kb. 60 ismerőst. Továbbá támogatókat, akiktől kaptunk három hatalmas fazék gulyást és egy pékségtől négy zsák péksüteményt és kenyeret. A kapott élelmet a vöröskeresztes lányok osztották ki, a megállás nélkül dolgozóknak.

Ezen a napon megint Dunaszentpálon regisztráltunk es onnét irányítottak minket Zsejkepusztára, ahol egy rendészeti iskola diákjai rakták több száz önkéntessel a homokot a zsákokba és építettek az úton a gátat, mivel ezen a szakaszon nincs gát ami megállítaná a folyót. A felajánlott ételeket a vöröskereszt kiosztotta a munkásoknak és folyamatosan hordták a kávét és ásványvizet a fáradó dolgozóknak akik órák óta folyamatosan építették a védvonalat. Mi 1órakor jöttünk el, de természetesen folyt még a munka."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő