Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Október 03. 05:00, kedd | Sport
Forrás: mti

Kemény védekezést ígért Storck a svájci-magyar meccsre

Kemény védekezést ígért Storck a svájci-magyar meccsre

Kemény védekezést ígért Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a svájciak elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésre.

"Az a fontos, hogy a kemény védekezésből kitörve alakítsunk ki gólhelyzeteket" - adta meg a hétfői, Telkiben tartott sajtótájékoztatón a remélt siker receptjét a német szakember, aki elmondta, egyelőre Bese Barnabás nem érkezett meg a telki edzőtáborba, mivel ő hétfőn még bajnoki mérkőzést játszik.

Storck szerint hiába van ezúttal is sok sérült és eltiltott a nemzeti együttesnél, a mostani összetétel jobb, mint az andorrai, amikor 1-0-ra kikaptak a pireneusi államban.

"Nagyon várjuk a meccseket, különösen a szombatit, amikor a világranglistán hetedik Svájccal találkozunk. Nagy kihívás lesz olyan együttessel játszani, amely mind a nyolc selejtezőmérkőzését megnyerte" - mondta Storck, aki hozzátette, a mostani csapat meg fogja állni a helyét Bázelben, ahol megpróbálja a lehetetlent, azaz a pontszerzést.

Storck megjegyezte, szeretné ha csapata ezúttal tizenegy játékossal játszaná végig a kilencven percet, ellentétben a portugálokkal szemben 1-0-ra elvesztett találkozóhoz képest. Hozzátette, ugyanakkor hasonlóan jó teljesítménynek örülne, mivel azt a közönség a vereség ellenére megtapsolta.

"Szerettünk volna több pontot szerezni, a teljes kerettel lehetett volna jobb, de voltak váratlan eredmények. A csapat viszont fejlődik hosszú távon, sokkal jobb labdabirtoklásban, vagy éppen helyzetkialakításban, mint két-három éve" - értékelte a selejtezősorozat eddigi nyolc meccsét Storck, aki megjegyezte, jövő hét kedden a Feröer-szigetek ellen jó teljesítménnyel és győzelemmel szeretnének búcsúzni, hogy megszerezzék a harmadik helyet.

Eppel Márton szintén azt hangoztatta, fontos a harmadik hely megszerzése, továbbá szeretnének Svájcnak visszavágni a tavaly ősszel hazai pályán elszenvedett 3-2-es vereségért.

"Van nyomás rajtam, szeretnék végre gól szerezni" - mondta a Budapest Honvéd csatára.

Lovrencsics Gergő arról beszélt, hogy klubcsapata, a Ferencváros sikerei nyomán sokkal jobb hangulatban érkezett, mint legutóbb, reményei szerint pedig társaival együtt sikerül átmenteniük a formájukat.

A magyar válogatott szerdán utazik Bázelbe, ahol szombaton találkozik a százszázalékos riválissal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.