Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Április 21. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: Red Bull Hungary

Kenguru és koala a perthi Red Bull Air Race repülőtér megnyitóján

Kenguru és koala a perthi Red Bull Air Race repülőtér megnyitóján

PERTH A 2010-es szezon hétvégén rendezendő második versenyére készülődvén Terry Waldron, Nyugat-Ausztrália sportminisztere és Bernd Loidl, a Red Bull Air Race elnök-vezérigazgató

Sportminiszterként számos sporteseményre meghívnak." - mondta a pilótáknak Waldron a 2006 óta immár negyedik alkalommal rendezendő perthi futam előtt. Mindig megpróbálok felnőni a feladathoz, így például egy uszoda megnyitóján én úszom le az első hosszt. Egy teniszpálya avatásakor általában én játszom az első szettet. Amikor erre a feladatra felkértek, igencsak megijedtem. Sem gyomorilag, sem bátorságban nem tudom felvenni veletek a versenyt." - mondta Waldron fanyar humorral.

Bátran igent mondtam, mert akkor még úgy tudtam, hogy csak együléses gépeitek vannak. Aztán hallottam, hogy van egy kétüléses is." - tette hozzá nevetve, majd kimutatott az esős időre, ami miatt szerdán minden felszállást el kellett halasztani. Remélem, hogy a hétvégén gyönyörű lesz az idő, de azt nem nagyon bánom, hogy mára elromlott." Waldron minden pilótának egy-egy - az Ausztráliában tízezer éves múltra visszatekintő - bumerángot adott ajándékba.

Loidl azt méltatta, hogy Perth már a világbajnokság 2006-os indulása óta a Red Bull Air Race elkötelezett támogatója, hozzátéve, hogy Nyugat-Ausztrália fővárosa kitűnő példa arra, hogy egy városi versenyhelyszín mind a Red Bull Air Race, mind a házigazda fejlődése szempontjából pozitív lehet.

Különleges helyszínről van szó." - mondta Loidl. Példaként szolgált a világ számos nagyvárosa számára. A kifutópálya a város közepén található, a versenypályát pedig a folyóra építettük. Az ausztrálok vendégszeretete páratlan, és a közöttünk lévő partnerkapcsolat a Red Bull Air Race kezdetére nyúlik vissza." Loidl megköszönte Waldronnak a perthi és a nyugat-ausztráliai hatóságoktól kapott hatalmas támogatást, amely révén ez a helyszín a pilóták, a csapatok és a szurkolók egyik kedvencévé vált.

Az illetékes hatóságok részéről nagy elkötelezettség, támogatás és közös jövőkép kell ahhoz, hogy egy nagyvárost szó szerint versenypályává változtassanak." - mondta Loidl. Mindezért nagy köszönetet mondunk."

A megnyitón Sealin Garlett tiszteletes, a helyi Noongar törzs rangidős vezetője is üdvözölte a pilótákat. Otthonomba érkezvén egy ősi földre látogattatok el." - mondta. ?slakosként üdvözöllek benneteket ezen a tájon. Ez a sas szülőföldje. Ez a fekete hattyú szülőföldje is, és áldásomat adom rátok, ahogy ide érkezvén szülőföldemre léptek. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy hazámban üdvözölhetlek benneteket."

Az ausztrál Hall 1991-ben Perthben kezdte katonai pályafutását, és nagyon örül, hogy először versenyezhet hazai közönség előtt azok után, hogy tavalyi összetettbeli harmadik helyezésével az újoncok közül elsőként végzett a dobogón. Elismeri azonban, hogy a hazai szereplés miatt nagy elvárásokkal kell megbirkóznia. gy érzem, hogy itt mindenki sikeres szereplést vár tőlem, és szeretném ezt a pozitív energiát a lehető legjobban kihasználni." - mondta Hall. Célom, hogy tudásom legjavát nyújtva képviseljem Ausztráliát."


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.