Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Március 24. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kényszergyógykezelik a férfit, aki meggyilkolta testvérét és sógorát

Kényszergyógykezelik a férfit, aki meggyilkolta testvérét és sógorát

A Tatabányai Járásbíróság megszüntette annak a férfinak a letartóztatását, és elrendelte kényszergyógykezelését, aki 2020 májusában megölte lánytestvérét és sógorát, majd a holttesteket meggyújtotta

- közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a Süttőn felgyújtott családi házban a gyanúsított maga is megégett, állapota miatt csak június végén tudták kihallgatni.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 36 késszúrással megölte sógorát, majd 19 késszúrással meggyilkolta nővérét. Ezt követően benzint locsolt szét és azt meggyújtotta - írta a főügyészség.

A szakértői vélemény szerint a gyanúsított jelenleg és a cselekmény elkövetése idején is kóros elmeállapotban szenvedett, emiatt teljesen képtelen volt arra, hogy cselekménye következményeit felismerje, illetve ennek megfelelően cselekedjen, ezért vele szemben büntethetőséget kizáró ok áll fenn.

A Tatabányai Járásbíróság - letartóztatásának megszüntetése mellett - hat hónapra elrendelte a férfi előzetes kényszergyógykezelését, mivel fennáll a veszélye annak, hogy kóros elmeállapota miatt újabb, hasonlóan erőszakos bűncselekményt követ el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.