Városlista
2020. szeptember 28, hétfő - Vencel

Hírek

2018. Július 24. 16:11, kedd | Belföld

Kéregetésből kerestek százmilliókat a gyerekek Budapesten

Kéregetésből kerestek százmilliókat a gyerekek Budapesten

A gyerekek azt hazudták, hogy szegények, éheznek és az anyjuk is beteg. Sokan adtak nekik pénzt, valaki 32 milliót – írja a Bors.

V. Szabolcs karácsony előtt pár nappal találkozott a két 12 év körüli gyerekkel, akik azt állították, hogy az apjuk elhagyta őket, elvitte az összes pénzüket, az anyjuknak pedig szívbillentyű műtétje volt. Mutattak a férfinak egy 7800 forintos villanyszámlát, és arra kérték, hogy segítsen rajtuk – írja a Bors.

"Sok haszontalan dolgot vásároltam már, ezért úgy gondoltam, ha egy feleslegesnek bizonyuló ajándék helyett meg tudok menteni egy családot, az a jóisten előtt is elfogadható csere lesz. Így hát adtam nekik nyolcezer forintot." – mesélte a lapnak a férfi, hogyan verték át.

A gyerekek vérszemet kaptak. Még több pénzt kértek tőle vonatjegyre és ételre. Azt mondták azért, hogy a gyámügy lássa, nem éhezik a család, és az anyjukkal tudják tölteni a karácsonyt.

V. Szabolcs megsajnálta őket és adott nekik még 20 ezer forintot. A gyerekek azt ígérték, hogy vissza fogják fizetni a pénzt, ha „egyenesbe jöttek”. Másnap délelőtt már csörgött a férfi telefonja. A gyerekek hívták, hogy az anyuk rosszul lett, és különböző gyógyszereket írtak fel, amit ki kellene váltani, csakhogy nagyon drágák és ők nem tudják megvenni. V. Szabolcs 40 ezer forintot utalt át nekik egy megadott bankszámlára.

"Még aznap délután újra telefonáltak a gyerekek, mondván, nem elég a korábban villanyszámlára adott 7800 forint, mert az összes tartozást ki kell fizetni. Ezt alátámasztva egy állítólagos ELMŰ-s ügyintéző telefonszámát adták meg, akivel többször beszéltem is. Csak utólag derült ki, hogy ez is meg volt rendezve, és az egyik társuk beszélt velem." - mesélte a lapnak dühösen V. Szabolcs, aki még 40 ezret utalt a csalóknak.

Este megint hívták a gyerekek. Azt mondták, hogy ki kell cserélni a villanyórát, ami 60 ezer forintba kerül, erre már nemet mondott a férfi. Egy nappal később is folyamatosan hívogatták a férfit a gyerekek és könyörögtek neki, hogy segítsen rajtuk. V. Szabolcs ezek után rendőrt küldött arra a címre, amit a csaló gyerekektől kapott. Kiderült, hogy az ott lakó családnak semmilyen problémája nincs. A férfi, akitől összesen 108 ezer forintot csaltak ki, feljelentést tett a gyerekek ellen.

A csalóknak több áldozata van. Egy másik férfitől 4 hónap alatt 32 millió forintot csaltak ki a gyerekek, egy nő pedig 2,5 milliót adott nekik mindössze egy hónap alatt.

A rendőrség csalás miatt indított nyomozást. M. Dávid a fő gyanúsított az ügyben, akinek több társa is van.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - diszpolgar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 28. 14:08, hétfő | Belföld

Kezdődik a ferihegyi repülőtér 2-es futópályájának felújítása

Hétfőn elkezdődik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es futópályájának felújítása, amelyet az eddigiektől eltérően egyetlen ütemben végeztet el a Budapest Airport.

2020. Szeptember 28. 12:06, hétfő | Belföld

Szavazategyenlőség miatt újabb időközi választást kell tartani Kemeneskápolnán

Szavazategyenlőség alakult ki a Vas megyei Kemeneskápolnán vasárnap tartott időközi polgármester-választáson két független jelölt között, ezért új választást kell kiírni - tájékoztatta a település jegyzője az MTI-t.

2020. Szeptember 28. 10:04, hétfő | Belföld

A kormányt kérdezik a képviselők

A képviselők a kormány tagjainak tesznek fel azonnali kérdéseket és kérdéseket az Országgyűlés hétfői ülésnapján.

2020. Szeptember 28. 07:07, hétfő | Belföld

Szlávik: nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen

Nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen, a rendszeres maszkhasználattal a betegek meg tudják akadályozni a koronavírus-fertőzés átadását, az egészségesek pedig meg tudják védeni magukat a fertőzéstől