Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2019. Szeptember 19. 13:02, csütörtök | Belföld

Kerek évfordulóját ünnepli a kétéltű

Kerek évfordulóját ünnepli a kétéltű

Tíz éve avatták fel a turisták a budapesti Duna-szakasz legfurcsább járművét, a RiverRide-ot.

Budapest híres kétéltűje 2009. szeptember 18-án vitt először turistákat hagyományos, szárazföldi budapesti városnézésre, hogy azután cseppet sem hagyományos módon, a Dráva utcánál a Dunába csobbanjon. A sárga busz azóta világhírű lett, szerepelt legalább száz forgatócsoport filmjében, de ukrán valóságshow-ban is, és ma már a 12 ezredik csobbanásnál tart.

A RiverRide forgalma hozta a várakozásokat, sőt folyamatosan emelkedik, annak ellenére, hogy a jegyek forintárát alig (7500-ról 9000-re, nettó értéken mintegy 840 forinttal) emelték a tíz év alatt, az euróár pedig még csökkent is – tudtuk meg Galla Pétertől, a RiverRide Kft. ügyvezetőjétől.

Az úszó busszal eddig 300 ezren utaztak 140 országból, a leggyakoribb vendégek mégis a magyarok, főleg, amióta a GPS-alapú audio guide rendszer magyarul is ismerteti a tudnivalókat a bemutatott látnivalókról. Idegen nyelven jelenleg 12 nyelven érhető el idegenvezetés az angoltól a héberig, de a kör folyamatosan bővül, tavaly például a svéd nyelvvel. Idegenvezetővel német és angol nyelven utazhatnak a turisták.

Céges vendégeik is bőven vannak, nem ritkaság, hogy egy nemzetközi vállalatcsoport vezetősége tölti meg a buszt – ezek az utak különösen jól szoktak sikerülni az ügyvezető szerint.

A sikerhez persze jó adag szerencse is kellett, egy-két kivételtől – mint pl. a tavaly augusztusi vízhiány – eltekintve nem voltak olyan körülmények, amelyek jelentősebben hátráltatták volna a működést, és utasbalesetre sem volt példa. Sőt, 2014 októberében a kétéltű legénysége mentett ki egy öngyilkosjelöltet a vízből a Parlamentnél.

Ennek megfelelően az utazási platformoktól is rendre jó osztályzatokat kapnak. Amit pedig ugyanilyen fontosnak tart a 15-20 főt foglalkoztató kft. vezetője, hogy a partnerirodákkal nagyon jó viszonyt sikerült kialakítaniuk.

Forrás: turizmus.com

Fotó: RiverRide Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 18:09, szerda | Belföld

Június 14-től ismét kötelező a katolikus híveknek a vasárnapi szentmise

Június 14-étől a katolikus híveknek ismét kötelező lesz részt venniük a vasárnapi szentmisén, az idősek, betegek azonban továbbra is felmentést kapnak

2020. Június 03. 17:54, szerda | Belföld

Három ember megsérült egy karcagi üzemben történt robbanásban

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés alapos gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Karcagi Rendőrkapitányság, miután három ember megsérült egy karcagi üzemben történt robbanásban

2020. Június 03. 13:58, szerda | Belföld

Májusban lassú növekedésnek indult a használtautó-piac

Májusban lassú növekedésnek indult a használtautó-piac, áprilishoz képest 17 százalékkal több használt személyautót regisztráltak - közölte a Jó.Autók.hu portál szerdán az MTI-vel a DataHouse adatai alapján.

2020. Június 03. 11:04, szerda | Belföld

Halőrt dobott a hideg tóba

Garázdaság miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség egy férfival szemben.