Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Szeptember 19. 13:02, csütörtök | Belföld

Kerek évfordulóját ünnepli a kétéltű

Kerek évfordulóját ünnepli a kétéltű

Tíz éve avatták fel a turisták a budapesti Duna-szakasz legfurcsább járművét, a RiverRide-ot.

Budapest híres kétéltűje 2009. szeptember 18-án vitt először turistákat hagyományos, szárazföldi budapesti városnézésre, hogy azután cseppet sem hagyományos módon, a Dráva utcánál a Dunába csobbanjon. A sárga busz azóta világhírű lett, szerepelt legalább száz forgatócsoport filmjében, de ukrán valóságshow-ban is, és ma már a 12 ezredik csobbanásnál tart.

A RiverRide forgalma hozta a várakozásokat, sőt folyamatosan emelkedik, annak ellenére, hogy a jegyek forintárát alig (7500-ról 9000-re, nettó értéken mintegy 840 forinttal) emelték a tíz év alatt, az euróár pedig még csökkent is – tudtuk meg Galla Pétertől, a RiverRide Kft. ügyvezetőjétől.

Az úszó busszal eddig 300 ezren utaztak 140 országból, a leggyakoribb vendégek mégis a magyarok, főleg, amióta a GPS-alapú audio guide rendszer magyarul is ismerteti a tudnivalókat a bemutatott látnivalókról. Idegen nyelven jelenleg 12 nyelven érhető el idegenvezetés az angoltól a héberig, de a kör folyamatosan bővül, tavaly például a svéd nyelvvel. Idegenvezetővel német és angol nyelven utazhatnak a turisták.

Céges vendégeik is bőven vannak, nem ritkaság, hogy egy nemzetközi vállalatcsoport vezetősége tölti meg a buszt – ezek az utak különösen jól szoktak sikerülni az ügyvezető szerint.

A sikerhez persze jó adag szerencse is kellett, egy-két kivételtől – mint pl. a tavaly augusztusi vízhiány – eltekintve nem voltak olyan körülmények, amelyek jelentősebben hátráltatták volna a működést, és utasbalesetre sem volt példa. Sőt, 2014 októberében a kétéltű legénysége mentett ki egy öngyilkosjelöltet a vízből a Parlamentnél.

Ennek megfelelően az utazási platformoktól is rendre jó osztályzatokat kapnak. Amit pedig ugyanilyen fontosnak tart a 15-20 főt foglalkoztató kft. vezetője, hogy a partnerirodákkal nagyon jó viszonyt sikerült kialakítaniuk.

Forrás: turizmus.com

Fotó: RiverRide Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 06:00, hétfő | Belföld

ESzemélyihez is hozzárendelhető a vasúti bérlet

Október 21-től a MÁV vasúti bérletei hozzárendelhetők az új típusú - 2016. január 1-től kibocsátott - személyazonosító igazolványhoz, az eSzemélyihez - közölte a MÁV Zrt. vasárnap az MTI-vel.

2019. Október 21. 05:01, hétfő | Belföld

Szinte nyári időjárásunk lesz a héten

Száraz, napos, meleg idő várható a jövő héten is. Hétfőn akár 28 fok is lehet, s a továbbiakban is csak néhány fokkal lesz hűvösebb

2019. Október 21. 05:00, hétfő | Belföld

Október végéig kell elvégezni a kötelező banki adategyeztetést

Október 31-ig kell elvégezni a kötelező banki adategyeztetést - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője az M1 csatornán vasárnap.

2019. Október 20. 18:04, vasárnap | Belföld

Tematikus műsorokkal készül az M5 október 23. alkalmából

Tematikus műsorokkal készül október 23. alkalmából az M5; szerda este többek között a Tumbász Ákos és Forró Mariann szerelmi történetét feldolgozó Szerettünk volna még élni című dokumentumfilmet láthatják a nézők