Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Szeptember 19. 13:02, csütörtök | Belföld

Kerek évfordulóját ünnepli a kétéltű

Kerek évfordulóját ünnepli a kétéltű

Tíz éve avatták fel a turisták a budapesti Duna-szakasz legfurcsább járművét, a RiverRide-ot.

Budapest híres kétéltűje 2009. szeptember 18-án vitt először turistákat hagyományos, szárazföldi budapesti városnézésre, hogy azután cseppet sem hagyományos módon, a Dráva utcánál a Dunába csobbanjon. A sárga busz azóta világhírű lett, szerepelt legalább száz forgatócsoport filmjében, de ukrán valóságshow-ban is, és ma már a 12 ezredik csobbanásnál tart.

A RiverRide forgalma hozta a várakozásokat, sőt folyamatosan emelkedik, annak ellenére, hogy a jegyek forintárát alig (7500-ról 9000-re, nettó értéken mintegy 840 forinttal) emelték a tíz év alatt, az euróár pedig még csökkent is – tudtuk meg Galla Pétertől, a RiverRide Kft. ügyvezetőjétől.

Az úszó busszal eddig 300 ezren utaztak 140 országból, a leggyakoribb vendégek mégis a magyarok, főleg, amióta a GPS-alapú audio guide rendszer magyarul is ismerteti a tudnivalókat a bemutatott látnivalókról. Idegen nyelven jelenleg 12 nyelven érhető el idegenvezetés az angoltól a héberig, de a kör folyamatosan bővül, tavaly például a svéd nyelvvel. Idegenvezetővel német és angol nyelven utazhatnak a turisták.

Céges vendégeik is bőven vannak, nem ritkaság, hogy egy nemzetközi vállalatcsoport vezetősége tölti meg a buszt – ezek az utak különösen jól szoktak sikerülni az ügyvezető szerint.

A sikerhez persze jó adag szerencse is kellett, egy-két kivételtől – mint pl. a tavaly augusztusi vízhiány – eltekintve nem voltak olyan körülmények, amelyek jelentősebben hátráltatták volna a működést, és utasbalesetre sem volt példa. Sőt, 2014 októberében a kétéltű legénysége mentett ki egy öngyilkosjelöltet a vízből a Parlamentnél.

Ennek megfelelően az utazási platformoktól is rendre jó osztályzatokat kapnak. Amit pedig ugyanilyen fontosnak tart a 15-20 főt foglalkoztató kft. vezetője, hogy a partnerirodákkal nagyon jó viszonyt sikerült kialakítaniuk.

Forrás: turizmus.com

Fotó: RiverRide Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára