Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Február 15. 13:26, péntek | Külföld

Kerekesszékben sem áll meg az élet - Öt éremmel zártak a magyar vívók a kerekesszékes világjátékokon

Kerekesszékben sem áll meg az élet - Öt éremmel zártak a magyar vívók a kerekesszékes világjátékokon

Öt érmet - egy aranyat és négy bronzot - nyertek a magyar vívók az egyesült arab emírségekbeli Sardzsában zajló kerekesszékes világjátékokon.

A világjátékokon hét sportágban rendeztek, rendeznek versenyeket, melyekre 50 országból mintegy 500 sportoló érkezett. Magyar érdekeltség még asztaliteniszben van.

A világranglistán alapuló sorsolás a mieink számára nem volt kedvező, a csupa paralimpiai bajnokkal felálló kínai válogatottat kaptuk egyből a negyeddöntőben.

A lányok azonban nem hagyták érvényesülni a papírformát, egymást múlták felül, és egy feszült, kiélezett mérkőzésen végül világraszóló győzelmet arattak. A nemzetközi szakma elismerően emelte meg kalapját, a következő ellenfél viszont sajnos semmit nem bízott a véletlenre. Az orosz csapat elleni mérkőzésen nem annyira a vívótudás, mint inkább az apró trükkök és az ezt nagyvonalúan elnéző "szovjet" bírói gárda döntött az ellenfél javára, így számunkra sajnos maradt a bronzmeccs, amelyen az érem mellett az is tét volt, hogy a győztes elkerüli Kínát a legközelebbi versenyen a négy közé jutásért. Az ellenfél itt korrekt módon vívott, nem is maradt el a magabiztos győzelem, a lányok ismét kiválóan teljesítettek, így kaphatták nyakukba a megérdemelt bronzérmet.

A magyarok nyakába egy arany-, és négy bronzérmet akasztottak, ezzel a csapat ötödik lett az éremtáblázaton és a pontversenyben is.

Részt vettek az Év Sportolója Gálán, ahol Osváth Richárd és Beliczay Sándor mellett női csapatuk -Dani Gyöngyi, Hajmási Évi, Krajnyák Zsuzsi, Mező Boglárka és Veres Amarilla- voltak versenyben 2018 legjobb parasportolói között.

A sportolók egy hónap múlva az olaszországi Pisa-ban folytatják. Fantasztikus teljesítményükért és emberi tartásukért nekik és minden érintettnek jár a tisztelet és a gratuláció!

Eredmények:

Női tőr csapat, 10 induló

Negyeddöntő:
Magyarország-Kína 45-39

Elődöntő:
Magyarország-Oroszország 39-45

Harmadik helyért:
Magyarország-Hong Kong 45-35

Végeredmény:
1. Olaszország
2. Oroszország
3. Magyarország (Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka, edzők: Beliczai Sándor, Feczer Viktor, Nagy József, Szirmai Benedek)

Forás: sportfaktor.hu; hunfencing.hu

Képek: hunfencing.hu, Facebook - Hungarian Wheelchair Fencing

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).