Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2011. Február 08. 14:33, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Keresztet is lopott a kápolnából

Keresztet is lopott a kápolnából

A fém tárgyakért - főleg a 25 kilós kisharangért - fosztott ki egy kápolnát Pázmándon a hétvégén az a két férfi, akit a polgárőrök jelzése alapján fogtak el a rendőrök. A két ember a harangon kívül gyertyatartókat, kelyhet és eg

A rendőrök figyelmét a polgárőrök hívták fel egy, az éjszakában egy földúton közlekedő kocsira. Több probléma is volt az autóval és a benne ülőkkel. A sofőrnél elszíneződött az alkoholszonda, jogosítványa, forgalmi engedélye nem volt nála, az általa használt autó sem volt még a nevére íratva, mert mint mondta, az autót januárban vette és nem volt még pénze az ügyintézésre.

A járőrök azonban az autóban felfedeztek egy 25 kiló körüli harangot és egyéb egyházi kellékeket, mint kelyhet, keresztet, gyertyatartókat. Mindezek mellett szerszámok, fogók, feszítővas, kalapács kerültek elő a járműből. A két pázmándi fiatalt előállították. Őszinte feltáró vallomást tettek. Eszerint annyira pénzszűkében voltak, arra gondoltak, hogy színesfémből szereznek egy kevés pénzt. Kitalálták, hogy leszerelik a helyi kápolnánál lévő harangot. Végül a kápolnába is bementek és elvitték az értékeket.

„Nagy hülyeség volt, hogy loptam és betörtem” foglalta össze kihallgatásakor az egyik fiatal férfi. A társa is megbánta, amit tett. A rendőrség tovább folytatja az eljárást a betöréses lopás és ittas vezetés ügyében - tájékoztatott hétfőn a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. (da)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.