Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. November 01. 08:15, kedd | Helyi

Kerüljük a tűzveszélyes helyzeteket

Kerüljük a tűzveszélyes helyzeteket

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhivja a figyelmet a temetőtüzek megelőzésére.

Halottak napján és Mindenszentekkor gyakoribbak lehetnek a sírkertekben vagy a lakásokban meggyújtott gyertyák okozta tűzesetek.

Tavaly országszerte tíz temetőben keletkezett tűz. Volt ahol a kripták és a sírhelyek égtek, de akadt olyan is, ahol a temetőbe kihelyezett hulladékgyűjtő konténerek vagy szeméttárolók kaptak lángra.

A tüzeket apró odafigyeléssel elkerülhetjük, ha a sírhely közelében lévő leveleket eltakarítjuk és a gyertyákat nem a koszorúk és virágok közelében gyújtjuk meg. Valamint arra is érdemes figyelni, hogy ne legyen éghető anyag a közelben és a mécsesek is stabilan álljanak a helyükön. Sokan hagyják távozás után a sírokon az égő gyertyákat, ami szintén nem szerencsés. Távozás előtt legjobb, ha eloltjuk őket. Ha pedig már kiégett a mécses felétlen szükséges ellenőrizni, hogy ne a forrón dobjuk ki a hulladékgyűjtőbe, hiszen az is könnyen belobbanhat. A meggyújtott gyertyát se hagyjuk soha felügyelet nélkül, és a halloweeni töklámpások közelébe semmilyen éghető tárgyat ne tegyünk. Minden esetben jó megoldás lehet, ha gyertya és mécses helyett elemes LED izzót használunk.

Ha valaki a temetőben tüzet észlel, azonnal értesítse a temető biztonsági személyzetét, és hívja a 112-es segélyhívó számot.

Címkék: gyertya, mécses, tűz, temető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.