Városlista
2020. július 8, szerda - Ellák

Hírek

2019. Február 20. 05:10, szerda | Belföld

Késsel támadtak rá egy fiatal lányra Pécsen

Késsel támadtak rá egy fiatal lányra Pécsen

Idén ez már a negyedik alkalom volt, amikor késsel támadtak diákokra Pécsen. A támadások mindig ugyanott történtek, a Kertvárosban, az egyik iskola, illetve gimnázium előtt.

A legutóbbi késes támadás pénteken történt, azután következett a hétfői.

Ahogy korábban a diákok, a most megtámadott kislány is azonnal elfutott.
A rendőrök a BAMA.hu-nak elmondták, hogy amikor a férfi meglátta, hogy a lány felé fordult, elővett egy kést, azonban hozzá nem szólt, és pénzt sem kért tőle.

"Tanulónk vidékről jár be a tanórákra, így elég korán szokott Pécsre érni a helyközi busszal és helyi járattal érkezik végül az intézmény közelében lévő buszmegállóba. Onnan aztán a házak között sétál minden reggel az iskoláig. Egyik nap háromnegyed hét körül az iskolába menet észrevette, hogy egy sötét ruhás férfi késsel a kezében követi őt. Megszaporázta a lépteit, mire a követője is így tett. Végül futni kezdett, a férfi pedig utána. Szerencsére még időben be tudott szaladni az iskolába, ahová az üldözője már nem követte, eltűnt. A kislányt nagyon megviselték a történtek" – mesélt az esetről Németh Katalin, a Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola intézményvezetője.

Az igazgatónő a pecsma.hu kérdésére elmondta, a fiatal lány az első órán elmesélte tanárának a történteket, mire a pedagógus azonnal az osztályfőnökéhez és az iskolavezetéshez fordult, akik értesítették a rendőrséget. A rendőrök meg is hallgatták a lányt és a tanárokat is.

" udtommal korábban is történtek itt furcsa esetek, ugyan nem a mi tanulóinkkal. Itt a környéken gyakran vannak hajléktalanok, drogosok is. Az intézményünktől néhány háznyira található a Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület (KÉK Egyesület) székhelye, ők már régebb óta gyűjtenek aláírásokat annak érdekében, hogy térfigyelő kamerákat helyezzenek el itt. Úgy tudom, ez a közeljövőben a január 21-i események hatására meg is fog történni" – nyilatkozott az igazgatónő.

Az internetes portál megkeresésére a Pécsi Rendőrkapitányság azt a tájékoztatást adta, hogy az esettel kapcsolatban a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és ezek alapján szabálysértési eljárást indított. Bővebbet azonban nem mondhattak a nyomozás érdekeire való tekintettel.

A férfit nem sokkal később elfogták.

Nemrég egy férfi ugyanitt késsel kergetett meg egy kisiskolást. Abban az ügyben is folyik az eljárás.

Forrás: origo.hu; pecsma.hu

Kép: Illusztráció - pecsma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 08. 12:07, szerda | Belföld

Magyar termelő adataival visszaélve adtak el igazolatlan származású napraforgót

Magyar termelő nevével visszaélve értékesítettek nagy mennyiségű, igazolatlan származású napraforgót; a kifogásolt iratokkal ellátott terményt, a termelő nevével,

2020. Július 08. 10:02, szerda | Belföld

Újabb akciót tartottak a rendőrök az illegális gyorsulási versenyek ellen

Újabb akciót tartottak a rendőrök az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében – közölte a rendőrség szerda reggel a honlapján.

2020. Július 08. 08:08, szerda | Belföld

Száz film száll versenybe a Bujtor István Filmfesztiválon

Száz film szerepel a versenyprogramban az idei Bujtor István Filmfesztiválon, amelyet augusztus 17. és 21. között tartanak Balatonszemesen.

2020. Július 08. 07:54, szerda | Belföld

Negyedik napja nincs halálos áldozata a koronavírusnak Magyarországon

Öt újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4210-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.