Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2019. Február 20. 05:10, szerda | Belföld

Késsel támadtak rá egy fiatal lányra Pécsen

Késsel támadtak rá egy fiatal lányra Pécsen

Idén ez már a negyedik alkalom volt, amikor késsel támadtak diákokra Pécsen. A támadások mindig ugyanott történtek, a Kertvárosban, az egyik iskola, illetve gimnázium előtt.

A legutóbbi késes támadás pénteken történt, azután következett a hétfői.

Ahogy korábban a diákok, a most megtámadott kislány is azonnal elfutott.
A rendőrök a BAMA.hu-nak elmondták, hogy amikor a férfi meglátta, hogy a lány felé fordult, elővett egy kést, azonban hozzá nem szólt, és pénzt sem kért tőle.

"Tanulónk vidékről jár be a tanórákra, így elég korán szokott Pécsre érni a helyközi busszal és helyi járattal érkezik végül az intézmény közelében lévő buszmegállóba. Onnan aztán a házak között sétál minden reggel az iskoláig. Egyik nap háromnegyed hét körül az iskolába menet észrevette, hogy egy sötét ruhás férfi késsel a kezében követi őt. Megszaporázta a lépteit, mire a követője is így tett. Végül futni kezdett, a férfi pedig utána. Szerencsére még időben be tudott szaladni az iskolába, ahová az üldözője már nem követte, eltűnt. A kislányt nagyon megviselték a történtek" – mesélt az esetről Németh Katalin, a Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola intézményvezetője.

Az igazgatónő a pecsma.hu kérdésére elmondta, a fiatal lány az első órán elmesélte tanárának a történteket, mire a pedagógus azonnal az osztályfőnökéhez és az iskolavezetéshez fordult, akik értesítették a rendőrséget. A rendőrök meg is hallgatták a lányt és a tanárokat is.

" udtommal korábban is történtek itt furcsa esetek, ugyan nem a mi tanulóinkkal. Itt a környéken gyakran vannak hajléktalanok, drogosok is. Az intézményünktől néhány háznyira található a Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület (KÉK Egyesület) székhelye, ők már régebb óta gyűjtenek aláírásokat annak érdekében, hogy térfigyelő kamerákat helyezzenek el itt. Úgy tudom, ez a közeljövőben a január 21-i események hatására meg is fog történni" – nyilatkozott az igazgatónő.

Az internetes portál megkeresésére a Pécsi Rendőrkapitányság azt a tájékoztatást adta, hogy az esettel kapcsolatban a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és ezek alapján szabálysértési eljárást indított. Bővebbet azonban nem mondhattak a nyomozás érdekeire való tekintettel.

A férfit nem sokkal később elfogták.

Nemrég egy férfi ugyanitt késsel kergetett meg egy kisiskolást. Abban az ügyben is folyik az eljárás.

Forrás: origo.hu; pecsma.hu

Kép: Illusztráció - pecsma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 05:00, csütörtök | Belföld

Változik a volánbuszok közlekedési rendje a következő ünnepnapokon

Az október 23-i és a november 1-jei ünnepnapokon, valamint az őszi szünet ideje alatt változik a helyközi és a Volánbusz üzemeltetésében lévő helyi járatok közlekedési rendje.

2020. Október 22. 05:00, csütörtök | Belföld

A fertőzési láncok megszakítását is szolgálja az őszi szünet

A koronavírus-fertőzési láncok megszakítására is alkalmas lehet a pénteken kezdődő őszi szünet az iskolákban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára szerdán az M1 csatornán.

2020. Október 22. 05:00, csütörtök | Belföld

A légszennyezés évente 1250 euróba kerül minden egyes európai számára

A légszennyezés miatt bekövetkezett betegségek kezelésével és az elhalálozással járó kiadások az európaiak számára évente átlagosan 1250 euróba (mintegy 450 ezer forint) kerülnek fejenként,

2020. Október 21. 18:02, szerda | Belföld

A fogyasztók többsége elutasítja kettős minőséget

A fogyasztók többsége elutasítja a kettős minőséget, vagyis azt, ha azonos márkanév alatt országonként eltérő minőségű élelmiszerek kerülnek forgalomba