Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Október 10. 06:20, szerda | Külföld

Készül a Titanic élethű másolata

Készül a Titanic élethű másolata

Kína délnyugati Szecsuán tartományában már javában építik a világ talán leghíresebb hajójának élethű másolatát.

Az RMS Titanic korának legnagyobb utasszállító óceánjárója volt, ám első útján elsüllyedt, miután jéghegynek ütközött 1912. április 14-én, 20 perccel éjfél előtt. A fedélzeten tartózkodó 2224 utasból és személyzetből több mint 1500-an vesztették életüket. A tragédiának többek között James Cameron rendező filmje állított emléket 1997-ben, amely 11 Oscar-díjat nyert el.

A kínai másolatot a Seven Star Energy Investment Group építi fel mintegy 1 milliárd jüanért (41 milliárd forint). Az eredetitől eltérően nem szállít majd utasokat a tengeren, hanem egy szecsuáni víztározóban fog horgonyozni, és egy ott épülő turistaközpont legfőbb látványossága lesz. Az építők igyekeznek minél közelebb hozni a látogatók számára a szerencsétlen sorsú hajót. Nem minden kabint építenek meg, de a külseje teljesen élethű lesz, ahogy azok a helyiségek is, amelyeken a túrákat keresztülvezetik majd.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Imaginechina/Yi fang

Címkék: kína, másolat, Titanic, utazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt