Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. December 05. 07:41, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Készüljünk a kirándulásra

Készüljünk a kirándulásra

A téli kirándulás veszélyeire figyelmeztet a Pilisi Parkerdő Zrt. Lomniczi Gergely, a szervezet szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: lezárt turistaút nincs a térségben, de érdemes a szokásosnál jobban felkészülni a túrákr

Lomniczi Gergely elmondta: a Pilis, a Visegrádi- és a Budai-hegységben sincs lezárt turistaútvonal, de a magasabban fekvő területeken akár 30-40 centiméter hó is lehet, ami miatt a szokásosnál jobban fel kell készülni a kirándulásokra. A szóvivő azt kéri: mindenki a saját fizikai képességei szerinti útszakaszokat válassza.

Arra is felhívja a figyelmet, hogy érdemes rétegesen öltözködni, mert a város és az erdő között 5-8 fokos hőmérséklet-különbség is lehet, emellett pedig érdemes csúszásmentes, vízálló bakancsot viselni. Lomniczi Gergely azt is elmondta: bárhol lehet köd vagy csapadék, vagyis egy városi ablakból kitekintve nem biztos, hogy ugyanaz az időjárás várja a túrázókat a hegy tetején is.

A szóvivő kitért arra is, hogy vannak szabályok az erdőben a télisportokra vonatkozóan is, amelyet táblákon jeleznek. Példaként említette, hogy a Normafánál szánkózni az Anna réten lehet, síelni pedig a kijelölt pályákon, így el lehet kerülni a balesetek jó részét. (lm)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.