Városlista
2020. május 29, péntek - Magdolna

Hírek

2019. Június 05. 13:48, szerda | Bulvár

Két évig még Balázs Péter marad a színidirektor, utána visszavonul

Két évig még Balázs Péter marad a színidirektor, utána visszavonul

Balázs Péter újra elvállalta a Szolnoki Szigligeti Színház vezetését, igaz, ezúttal a négy helyett két évre, mert utána már a visszavonulását tervezi.

Töretlen munkakedvvel vállalta el újra a Szolnoki Szigligeti Színház vezetését a 76 éves Balázs Péter. Azonban ezúttal a szokásos négy év helyett két évre szól a megbízása. A Borsnak a szokásosnál rövidebb megbízásról Balázs Péter azt mondta, „csak két évre vállaltam ezt, utána jöjjenek a fiatalok. A korom miatt magam kértem, hogy csak két évre írják ki a pályázatot, mert a színházigazgatás teljes embert kíván.
Az a tizenkét év, amit itt töltöttem, leírhatatlan siker a számomra. Addig viszont, amíg itt vagyok, irdatlan munkában vagyunk.”

Az igazgató több előadást is rendez, ráadásul a színházat éppen felújítják.

„Persze, itt van a mindennapjaimban az öregedés és az elmúlás gondolata is, de a pályázatom mottója is az volt: »akárhol tartasz az életben, a munka java része hátravan. Szolnok azonban a szívem csücske, úgyhogy csinálom, amíg a Jóisten engedi.” - Balázs Péter azt is elmondta, hogy nem tervez véglegesen visszavonulni, de mindenképpen szeretne lazítani egy kicsit, jóval több időt tölteni a családjával.

Forrás: origo.hu

Fotó: Talán Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 29. 10:20, péntek | Bulvár

Zuckerberg: a közösségi platformoknak nem szabad az igazság döntőbíráiként fellépniük

A közösségi platformoknak nem szabad az igazság döntőbíráiként fellépniük mindenben, amit az emberek az interneten kifejtenek

2020. Május 27. 14:01, szerda | Bulvár

Megvan Tom Cruise szupertitkos űrfilmjének a rendezője is

Doug Liman fogja rendezni Tom Cruise tervezett űrfilmjét, amelyet, legalábbis részben, a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) fognak forgatni.

2020. Május 26. 07:09, kedd | Bulvár

Fehér parlagi szamár született a debreceni állatkertben

Fehér parlagi szamár született a debreceni állatkertben: az életerős és kifogástalan étvágyú kis csődör május 7-én, Gusztáv napján jött világra egy bő év vemhességet követően, így gondozói a Guszti névre keresztelték

2020. Május 25. 15:02, hétfő | Bulvár

Szívrohamon esett át Brian May, a Queen gitárosa

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a világhírű Queen együttes gitárosa.