Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Július 24. 16:08, kedd | Helyi sport
Forrás: Pozsgai Kitti

Két győri olimpikonnak is szurkolhatunk

Két győri olimpikonnak is szurkolhatunk

Az augusztus 6-án kezdődő londoni kajak-kenus versenyeken 13 magyar versenyző állhat rajthoz, köztük a Graboplast-Győr kajakosai, Fazekas Krisztina és Kammerer Zoltán is.

Fazekas Krisztina versenyeit augusztus 6-án és 8-án követhetjük nyomon, Kammerer Zoltánnak pedig, akihez hasonló ismertsége aligha van magyar férfi kajakosnak, először augusztus 7-én, majd 9-én szurkolhatunk.

Az immár 34 éves, háromszoros olimpiai bajnok kortársai már vagy visszavonultak, vagy kiszorultak a legelső vonalból. „Kamera” viszont egyelőre állja a sarat és kivételes teljesítményként, immár az ötödik olimpiájára készül. Arra a kérdésre, hogy az Eb-ötödik helyet követően, mire számíthatunk a K-4 1000 méteren a kvartettől, Kamera így válaszolt:
„Ebben a számban az utóbbi öt évben mindig más és más ország képviselői vitték el az aranyérmeket, tehát nincs biztos favorit. Ha bekerülünk az első hatba, az már jó eredménynek számítana. Nekem a legfontosabb az lenne, hogy a három fiút – Tóthtot, Kulifait és Paumannt – boldognak lássam!” (Forrás: JochaPress)

Húsz év telt el azóta, hogy magyar K-4-es női egység győzött az olimpiai kajak döntőben, és ezzel a diadallal Dónusz Éva, Kőbán Rita, Czigány Kinga és Mészáros Erika örvendeztette meg Magyarországot. Londonban Kozák Danuta, Kovács Katalin, Szabó Gabriella és Fazekas Krisztina igyekszik majd változtatni az olimpiai döntőben 16 esztendeje kialakult sorrenden, más szóval véget vetni a német hegemóniának. Tekintettel arra, hogy a „legénység” elsőként említett három tagja kivétel nélkül a Domino Honvéd képviselője, ott pedig Csipes Ferenc versenyzője, a szövetség, az 1988-ban kajakozóként olimpiai bajnokságot nyert mesteredzőt kérte fel a trónfosztást tervező kvartett felkészítésére.

„Az én dolgom az, hogy a négyest összehangoljam és a lehető legjobb formába hozzam és erre még körülbelül 10-12 szolnoki közös gyakorlás biztosít elegendőnek tűnő lehetőséget – jelentette ki Csipes Ferenc a T-Mobile Sporthír Szolgálatnak nyilatkozva, hozzátéve, hogy az olimpiai négyes-fogatnak nincs edzőtársa, tehát olyan partnere, amely a gyakorlásokon segédkezhetne. – Az ideális helyzet talán az lenne, ha az olimpián egy olyan ütőképes egységet tudnánk kiállítani, amely csak erre az egyetlen számra összpontosít, de ezt a luxust nem engedhetjük meg magunkat. Tudomásom szerint egyedül a fehéroroszok feküdtek rá nagy elszántsággal a négyesük felkészítésére, de ők is csak azért, mert az egyesben és a kettesben nem tudnak éremesélyes hajót rajthoz állítani. Jó lesz ez a négyes és szerintem az olimpián két másodperccel is gyorsabb lehet a zágrábi Európa-bajnokságon elért idejénél”. (Forrás: T-Mobile Sporthír Szolgálat, Szalay Péter)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után