Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Június 05. 15:23, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Két helyen is a Dunába ugrottak

Két helyen is a Dunába ugrottak

Tíz percen belül két budapesti hídról két férfi ugrott a Dunába szerda délután Az egyik férfi egy mentőautóból kiszállva vetette magát a folyóba. Mindkettejüket stabil állapotban szállították kórházba.

Kovács Viktória elmondta, 13 óra körül érkezett a rendőrségre állampolgári bejelentés, hogy egy férfi készül leugrani az egyik dunai hídról. Az árvízi védekezésben részt vető vízrendészeti járőrök a Szabadság hídhoz tartva meglátták, ahogy egy másik férfi a Lánchídról is ugrani készül. Ezért az ő segítségére siettek, egyúttal a másik hídon lévő férfihoz erősítést kértek.

Előbb a Lánchídról ugrott le az egyik férfi, majd tíz percen belül a Szabadság hídról is levetette magát a másik. Mindkettejüket rövid időn belül kimentették a vízi rendészet járőrei.Kovács Viktória hangsúlyozta, hogy az esetek között nincs összefüggés. A két öngyilkossági kísérletet egymástól függetlenül követték el.


Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a fiatalabbik férfivel egy mentőautó tartott a kórház felé, amikor a férfi a Lánchíd közepén agresszívvá vált, rátámadt a mentősre, feltépte a mentőautó ajtaját, majd beugrott a Dunába. A férfi a járműben károkat is okozott, ezek felmérése még tart - tette hozzá.Győrfi Pál szerint látszólag mindkét férfi zúzódásokat szenvedett, ugyanakkor az még nem derült ki, vannak-e belső sérüléseik. Mindkettejüket stabil állapotban szállították kórházba.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Címkék: árvíz, duna, ugrás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.