Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Október 17. 12:15, szerda | Belföld

Két környezetvédelmi díjat is kapott a Budapest Airport

Két környezetvédelmi díjat is kapott a Budapest Airport

A napokban adták át az Ozone TV „Zöld Díját” a budapesti repülőtérnek, korábban pedig a Telekom „Delfin Díját” vehették át a repülőtéri szakemberek.

A Budapest Airport tavaly érte el egy szigorú nemzetközi ellenőrzés után az úgynevezett karbonsemleges státuszt, ami azt jelenti, hogy működése során különböző intézkedésekkel sikerült egyensúlyba hozni a repülőtér fosszilis energiafelhasználását. Ennek a nemzetközi mérőegysége a széndioxid-lenyomat, azaz a (angolból fordítva) karbon-lábnyom. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szakemberei számos egyéb programot is beindítottak, amelyek mind a fenntartható fejlődést és a környezettel harmonikus működést helyezik előtérbe. Ilyen pl. a GreenAirport program, amelyhez számos repülőtéri cég és hatóság képviselői is csatlakoztak.

Az Ozone Díjjal olyan szervezeteket, valamint kis- és nagyvállalatokat ismernek el, amelyek működésük, hétköznapjaik során törekszenek arra, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után. A díjat a környezetvédelemmel foglalkozó szaksajtó javaslatai alapján olyan zsűri ítéli oda, amelynek tagjai az élet legkülönbözőbb területén szereztek értékes tapasztalatokat a fenntartható működésről.

„Nagyon büszkék vagyunk, sikerült, elnyernünk az Ozone TV és a szakemberek által odaítélt díjat, hiszen előttük is sikerült demonstrálnunk, hogy készek vagyunk a légiközlekedésből adódó előnyöket megosztani azokkal, akik a közvetlen környezetünkben laknak és élnek” – jegyezte meg Szarvas Gábor, a Budapest Airport környezetvédelmi igazgatója a díj átadásakor. Azt is kiemelte, hogy a Budapest Airport a jövőben egyre újabb partnereket próbál megnyerni a fenntartható repülőtéri működés ügyének. Folytatódik a gázüzemű repülőtéri járművek elektromos meghajtásúra történő cseréje, napirenden van a LED-világítás széleskörű elterjesztése, ami szintén jelentős energia megtakarítást tesz lehetővé nagyobb fényteljesítmény mellett.

Korábban a Budapest Airport elnyerte a Telekom által alapított Delfin Díjat is, amit a nagyvállalati kategóriában ítéltek oda. Ezt az elismerést a Magyarországon működő nagyvállalatok közül olyanoknak adományozzák, amelyek tevékenységükkel összefogják a gazdaság egy-egy területének szereplőit és közös, a fenntarthatóságot célzó programot valósítanak meg.

Forrás: turizmus.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére