Városlista
2020. szeptember 28, hétfő - Vencel

Hírek

2018. December 21. 19:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Két rádiót és az RTL Klubot is megbüntették

Két rádiót és az RTL Klubot is megbüntették

Két helyi – a Salgótarján 100,4 MHz-es és az Eger 101,3 MHz-es - frekvencián, a Rádió 1 hálózatában működő rádiók, valamint az RTL Klub televíziócsatorna szolgáltatójára szabott ki bírságot a médiatanács

- közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel. A közleményben azt írták, a salgótarjáni rádió szolgáltatóját 50 ezer forintra bírságolták, mert egy augusztus végén és szeptember elején vizsgált adáshéten többször is a vállalttól eltérő szignált tett közzé, valamint alulteljesítette a szöveg, a magyar zenei művek, a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő és a közszolgálati műsorszámok napi és heti arányára tett vállalásait is.

Az egri frekvencián működő rádió szolgáltatója szintén 50 ezer forint bírságot kapott, mert több esetben a vállalttól eltérő szignált tett közzé, két adásnapon kevesebb saját műsor volt hallható. Továbbá a szeptember közepén vizsgált adáshéten napi és heti vállalását is alulteljesítette a magyar zenei művek arányára vonatkozóan - ismertették.

A közlemény szerint a tanács 200 ezer forint bírságot rótt ki az RTL Klub televíziócsatorna szolgáltatójára, mert szeptember elején a Reggeli című műsor egyik adásában egy villapark bemutatásakor megsértette a médiatörvény termékmegjelenítésre vonatkozó azon rendelkezéseit, amelyek szerint a termékmegjelenítést tartalmazó műsorszámok nem hívhatnak fel közvetlenül áru megvásárlására, bérlésére, valamint szolgáltatás igénybevételére, továbbá nem adhatnak a műsor tartalmából egyébként nem következő, indokolatlan hangsúlyt a megjelenített terméknek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 28. 14:08, hétfő | Belföld

Kezdődik a ferihegyi repülőtér 2-es futópályájának felújítása

Hétfőn elkezdődik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es futópályájának felújítása, amelyet az eddigiektől eltérően egyetlen ütemben végeztet el a Budapest Airport.

2020. Szeptember 28. 12:06, hétfő | Belföld

Szavazategyenlőség miatt újabb időközi választást kell tartani Kemeneskápolnán

Szavazategyenlőség alakult ki a Vas megyei Kemeneskápolnán vasárnap tartott időközi polgármester-választáson két független jelölt között, ezért új választást kell kiírni - tájékoztatta a település jegyzője az MTI-t.

2020. Szeptember 28. 10:04, hétfő | Belföld

A kormányt kérdezik a képviselők

A képviselők a kormány tagjainak tesznek fel azonnali kérdéseket és kérdéseket az Országgyűlés hétfői ülésnapján.

2020. Szeptember 28. 07:07, hétfő | Belföld

Szlávik: nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen

Nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen, a rendszeres maszkhasználattal a betegek meg tudják akadályozni a koronavírus-fertőzés átadását, az egészségesek pedig meg tudják védeni magukat a fertőzéstől