Városlista
2020. január 28, kedd - Károly,

Hírek

2018. December 21. 19:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Két rádiót és az RTL Klubot is megbüntették

Két rádiót és az RTL Klubot is megbüntették

Két helyi – a Salgótarján 100,4 MHz-es és az Eger 101,3 MHz-es - frekvencián, a Rádió 1 hálózatában működő rádiók, valamint az RTL Klub televíziócsatorna szolgáltatójára szabott ki bírságot a médiatanács

- közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel. A közleményben azt írták, a salgótarjáni rádió szolgáltatóját 50 ezer forintra bírságolták, mert egy augusztus végén és szeptember elején vizsgált adáshéten többször is a vállalttól eltérő szignált tett közzé, valamint alulteljesítette a szöveg, a magyar zenei művek, a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő és a közszolgálati műsorszámok napi és heti arányára tett vállalásait is.

Az egri frekvencián működő rádió szolgáltatója szintén 50 ezer forint bírságot kapott, mert több esetben a vállalttól eltérő szignált tett közzé, két adásnapon kevesebb saját műsor volt hallható. Továbbá a szeptember közepén vizsgált adáshéten napi és heti vállalását is alulteljesítette a magyar zenei művek arányára vonatkozóan - ismertették.

A közlemény szerint a tanács 200 ezer forint bírságot rótt ki az RTL Klub televíziócsatorna szolgáltatójára, mert szeptember elején a Reggeli című műsor egyik adásában egy villapark bemutatásakor megsértette a médiatörvény termékmegjelenítésre vonatkozó azon rendelkezéseit, amelyek szerint a termékmegjelenítést tartalmazó műsorszámok nem hívhatnak fel közvetlenül áru megvásárlására, bérlésére, valamint szolgáltatás igénybevételére, továbbá nem adhatnak a műsor tartalmából egyébként nem következő, indokolatlan hangsúlyt a megjelenített terméknek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 28. 10:41, kedd | Belföld

Riasztást adott ki az ónos eső miatt az OMSZ

Eső, havazás és ónos eső is várható ma - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északi tájakon, illetve a magasabban fekvő részeken 3-5 cm-t meghaladó hó valószínű kora délutánig, majd átmenetileg megszűnhet a csapadék.

2020. Január 28. 10:38, kedd | Belföld

Mindenkinek készít szja-bevallási tervezetet a NAV

A NAV mindenkinek elkészíti szja-bevallási tervezetét, akiről kifizetői, munkáltatói adattal rendelkezik:

2020. Január 28. 09:53, kedd | Belföld

Nem utazhat ingyen a rendőrök többsége a Volán buszjáratain

Megszüntetik a rendőrök többségének bérlettámogatását – írja a Népszava.

2020. Január 28. 09:44, kedd | Belföld

Rekordot döntött a MÁV bliccelésből származó bevétele

Bliccelés miatt 103 millió forintot szabtak ki tavaly