Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2010. December 11. 07:45, szombat | Sport
Forrás: HírTV

Két hazai pályán hódolhatnak szenvedélyüknek a télisportok szerelmesei

Két hazai pályán hódolhatnak szenvedélyüknek a télisportok szerelmesei

Szinte biztosan kinyit a hétvégére két magyar sípálya: Eplényben és a Mátrában is hódolhatnak majd a téli sportok szerelmesei szenvedélyüknek. A többi hazai síterep még arra vár, hogy ismét essen a hó az elmúlt néhány nap tavaszi id

A néhány napos tavaszias időjárás miatt kevesebb magyar pályán lehet síelni az előttünk álló hétvégén, mint múlt héten. A rekord meleg, illetve az esők miatt a természetes hó még a legmagasabb magyar hegyekben is elolvadt, így síelni csak ott lehet, ahol elegendő műhavat gyártottak a hóágyúk november utolsó és december első napjaiban.

Az eplényi síarénában várhatóan több mint 1 kilométernyi sípályát lehet használni a hétvégén: szombaton már este, villanyfénynél is lehet síelni és snowboardozni, egészen este kilencig járnak a felvonók. Eplényben rendezik szombaton délután a tél legnagyobb amatőr gyerek síversenyét is, a Honda-kupát.

Szombaton elkezdődik a síszezon a Mátrában is. Egyelőre nem az ország legmagasabb síterepén, ugyanis Kékestetőn még csak most kezdik a hóágyúzást, viszont néhány kilométerre onnan, a mátraszentistváni síparkban szombat déltől már járnak a felvonók és egészen este kilencig lehet síelni.

A többi magyarországi síterep most arra vár, hogy ismét essen a hó. Ha szombaton jelentősebb havazás lesz a Bükkben, akkor elképzelhető, hogy vasárnaptól ismét megnyitnak néhány sípályát Bánkúton – derül ki a SíTV honlapjáról. (lm)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.