Városlista
2020. január 17, péntek - Antal

Hírek

2010. Július 09. 07:21, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Két hónapja megközelíthetetlen a vasútállomásuk

Két hónapja megközelíthetetlen a vasútállomásuk

Két hónapja nem tudják megközelíteni a Tolna megyei Regöly lakói vasútállomásukat, mert a megáradt Kapos elöntötte az oda vezető utat. Az átfolyás túlsó oldalán élők csak földúton, terepjárókkal tudnak közlekedni. A helyiek hiáb


A nyár elején több alkalommal is kilépett a medréből a Kapos folyó Regöly közelében. A falu és a vasútállomás között azóta nem lehet közlekedni az összekötő úton, ugyanis átfolyik a víz az aszfalton. A túlsó oldalon Csernyédpusztán négy család él, onnan csak nagy kerülővel földúton és terepjáróval lehet eljutni a környező településekre, a regölyieknek pedig a vonatra szállás okoz problémát


A helyiek először homokzsákokkal próbálták megvédeni az utat, de a nagy víznyomást nem bírták. A sodrás azóta teljesen tönkretette az utat, több helyen az aszfalt alatti kavicsréteg is eltűnt.


- Ilyen mélységű vízben, nincsenek eszközeink. A homokzsákolásnak már nem volt értelme és sem tárgyi, sem anyagi eszközünk nem volt amivel orvosolni tudtuk volna a problémát - mondta a hírTV-nek Porga Ferenc, Regöly fideszes polgármestere.


A regölyiek jelezték a problémát az út tulajdonosának a Magyar Közút Zrt.-nek, de érdemi választ hetek óta nem kaptak.


(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 17. 15:45, péntek | Belföld

Fontos tudnivalókat közölt a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján emlékeztet, hogy sok veleszületett vagy szerzett betegséggel, életmódot befolyásoló sérüléssel járó embernek jár adókedvezmény.

2020. Január 17. 14:50, péntek | Belföld

Fontos bejelentéseket tett az OTP, minden ügyfél érintett

Az OTP egyszerre fejleszti a hagyományos és digitális szolgáltatásait, figyelembe véve az ügyfélkiszolgálás hatékonyságát és a környezettudatosság szempontjait - mondta az OTP ügyvezető igazgatója a bank sajtórendezvényén Budapesten.

2020. Január 17. 14:43, péntek | Belföld

Megszúrta 9 éves osztálytársát egy kislány egy fővárosi iskolában

Bicskával sebesítette meg osztálytársát egy 10 éves gyerek egy fővárosi általános iskolában – állítja a sérült kislány édesanyja, aki szerint mentőt sem hívtak a gyerekhez. A nőt hétfőn azzal hívták, hogy menjen be az iskolába,

2020. Január 17. 10:18, péntek | Belföld

Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét

Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét, amelynek országos megnyitó istentiszteletét Budapesten, a Kálvin téri református templomban tartják - közölte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) az MTI-vel.