Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Április 11. 07:47, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Két tizenegyesből egy-egy pontra futotta a Győri ETO-nak és a Haladásnak

Két tizenegyesből egy-egy pontra futotta a Győri ETO-nak és a Haladásnak

Továbbra sem megy a győrieknek hazai pályán, mert ugyan Józsi büntetőjével ők szereztek vezetést a 16. percben, a Haladás ellen, de húsz perccel később Tóth Péter egyenlí

A Soproni Liga 22. fordulójában a negyedik helyen álló Győr a tizenharmadik Haladást fogadta. A papírforma tehát egyértelmű hazai sikert ígért, habár odahaza tavasszal a háromból csak egy meccsét tudta megnyerni a győri csapat.

Most azonban biztosra akartak menni, s azonnal támadólag léptek fel. Ugyan az ötödik percben Fehér fejese még a kapu mellé szállt, az első negyedóra végén előbb Aleksidze, majd Tokody próbálkozott lövéssel a 16-os vonaláról, s utóbbinál a labda Lengyel kezére pattant, ami után a játékvezető büntetőt ítélt. A végrehajtó Józsi volt, aki nem hibázott (1-0).

Ezután is a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, igaz vezetésük tudatában annyira nem erőltették a helyzeteket. Koltai előtt így is adódott két lehetőség, de előbb centikkel lemaradt a labdáról, utóbb pedig a kapu fölé lőtt. A kényelmesebbre vett tempónak aztán meg is lett a böjtje: a 36. percben ugyanis Nagy tört be a 16-oson belülre, s Fehér csak lerántani tudta. Megint büntető következett, s Tóth Péter sem hibázott (1-1).

A szünetig már nem tudott újítani a hazai csapat, így döntetlennel vonultak a pihenőre a csapatok. A második játékrész hasonlóan folytatódott, mint az első, sőt, a vendégek kissé felbátorodtak, s az első negyedórában előttük adódott két gólszerzési lehetőség, azonban Nagy lövését Sztevanovics védte, míg Sipos nem találta el a kaput.

Aztán azért a győriek is megrázták magukat, de rendre a kapu mellé lőttek, igaz a túloldalon sem tudtak újabb gólt szerezni. A döntetlen reális eredmény, de ezzel a hazaiak lehetnek kevésbé elégedettek, igaz ez is elég volt ahhoz, hogy megelőzve a Zalaegerszeget, a dobogó harmadik helyére jöjjenek fel. Egy helyet a vendégeknek is sikerült előbbre lépniük: ők a Paksot előzték.

SOPRONI LIGA 22. FORDUL
GY?R-HALADS 1-1 (Józsi 16. - 11-esből, ill. Tóth P. 37. - 11-esből)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.