Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2013. Április 12. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kétmilliárdért árulják a kapuvári húsüzemet

Kétmilliárdért árulják a kapuvári húsüzemet

Első körben kétmilliárd forintért hirdette meg a felszámoló a kapuvári húsüzemet, a tavaly csődbe ment társaságok együttesen mintegy 8 milliárd forintos veszteséget okozhatnak a költségvetésnek és a beszállítóknak - írja a Napi Gazdaság. A cél a patinás húsüzem újraindítása, ezért a 'csomag' tartalmazza az elmúlt években megvalósított beruházások kimondottan piac- és versenyképes termékek előállítására alkalmas modern technológiáját is − mondta a lapnak Jendrolovics Pál felszámolóbiztos.

A Kapuvári Hús Zrt. 'f. a.' és a Kapuvári Bacon Kft. 'f. a.' ingatlanjaira és gépeire közös és egyeztetett eljárásban keresnek vevőt, a felszámolást a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. végzi, és most fordul elő először, hogy a 'kiárusítást' piaci szereplőknek hirdették meg − ellentétben az első ilyen jellegű Malév-felszámolással.

A tavaly év végén leállt húsüzem hitelezői igényei meghaladják a 8 milliárd forintot: a banki kölcsönök 2,5, a járulékok és adók 1,5, a beszállítóknak ki nem fizetett számlák pedig 3,4 milliárd forintot tesznek ki.

Mivel az állam a kereskedelmi banki hitelek egy részére is garanciát vállalt, a felszámolás költségvetési hatása jóval meghaladja majd a NAV által követelt 1,5 milliárd forintot. A követelések − amelyek nagyságrendje legfeljebb 750 millió forint lehet − behajtása folyik, az adósok gazdasági helyzete miatt az igények érvényesítése több esetben problémás, néhány ügyben pedig várhatóan a bíróságok döntenek majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.

2024. Május 08. 07:42, szerda | Belföld

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti