Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Május 19. 14:31, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Kétmilliós katonásdi katonáknak

Kétmilliós katonásdi katonáknak

Fára mászás, evezőstúra, vízisízés, paintball-lövészet. Többek között ez volt a programja a NATO magyarországi egészségügyi kiválósági központjának egy olyan csapatépítő tréningen, amelyre csaknem kétmillió forintot költöttek

Csapatépítő tréningekre költött el tavaly ősszel közel kétmillió forintot a Magyar Honvédség egészségügyi központjának pénzéből a Honvédelmi Minisztérium (HM) Katona-egészségügyi Kiválósági Központja. Ezt a szervezetet a NATO számára hozták létre tavaly, és egyik büszkesége a honvédségnek. A csaknem kétmillió forintnyi állami pénz elköltése viszont érthetetlen, hiszen a Magyar Honvédség számos üdülővel rendelkezik, kiemelt övezetekben, például a Balaton mellett vagy egyes vadászparadicsomokban.


A csapatépítő táborokat, illetve továbbképzéseket mégis külsős helyszíneken, például a visegrádi kalandparkban, illetve Szentendrén tartották. A programokon ráadásul katonai kiképzés jellegű programok, fára mászás, paintball-lövészet, evezés szerepelt, miközben a csapatépítés lényege éppen az, hogy a közösség a felhőtlen együttlét érdekében kiszakad a mindennapi közegéből. A katonák ezeket a tevékenységeket viszont kiválóan gyakorolhatták volna a várpalotai vagy éppen a szentendrei kiképzőobjektumokban is. Igaz, a programok között különleges vízisízés is szerepelt, ami nem tartozik a honvédség kiképzési profiljába. A Magyar Nemzet információi szerint a közös katonásdiban mintegy húsz fő vett részt, vagyis fejenként százezer forintot költhettek el a néhány napos kiruccanásra a honvédség forrásaiból - olvasható a szerdai Magyar Nemzetben, melyből további részleteket is megtudhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő